L’esquerda, Elisabet Moreno Boada

L’esquerda, Elisabet Moreno Boada
L’esquerda, Elisabet Moreno Boada
L'esquerda
Elisabet Moreno Boada
La Campana
L’esquerda, Elisabet Moreno Boada

L’esquerda, Elisabet Moreno Boada

Hereva de la salabror de Ruyra i amb la força d’una tempesta al mar, L’esquerda esdevé una obra
literària colpidora.

En Vadó, un vell pescador retirat, es veu obligat a contracor a tornar a pescar amb el seu gendre Mohammed per tal d’ajudar-lo. La troballa d’un cadàver enmig del mar empeny els dos homes a col·laborar, a esquivar tota mena de perills i a provar de contenir una esquerda del passat que torna a obrir-se. La barca, ja vella i clivellada, s’anirà esqueixant com el cor del protagonista, que viu aclaparat per un accident traumàtic d’anys enrere que va tenir lloc a alta mar, i per la transformació vertiginosa d’un món, el de la pesca, que també està a punt d’esquerdar-se.

Una novel·la que narra la història colpidora d’un pescador marcat per les ferides del passat i per la duresa d’un ofici ple de sacrificis i llegendes.

«No era una sirena, amiga de l’engany i la farsa: al davant hi tenia una nereida, una autèntica nimfa del mar. Havia vingut per emportar-se’l, mar endins, cap a Sa Malica, la magnífica ciutat submergida de la qual tots els pescadors coneixien l’existència, però cap que fos encara viu havia aconseguit visitar».

Elisabet Moreno Boada (Blanes, 1976) és llicenciada en Dret i escriptora. Ha cursat l’itinerari de narrativa de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i ha escrit diversos relats, alguns dels quals han estat premiats i publicats tant en reculls de diversos autors com en revistes culturals d’àmbit local. L’esquerda és la seva primera novel·la.

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial