Els misteris d’Itàlia, Dino Buzzati

Els misteris d’Itàlia, Dino Buzzati
Els misteris d’Itàlia, Dino Buzzati
Els misteris d’Itàlia
Dino Buzzati
Edicions Sidillà
Els misteris d’Itàlia, Dino Buzzati

Els misteris d’Itàlia, Dino Buzzati

Traducció de David Guixeras Olivet

L’estiu de 1965, Dino Buzzati començava a publicar al diari Corriere della Sera un seguit d’articles amb l’objectiu de fer un treball de camp que documentés els enigmes d’Itàlia: les romanalles folklòriques, però també misterioses, d’un país abocat a una modernització ferotge, que menystenia els valors espirituals. El particular realisme màgic de l’escriptor del Vènet no podia restar indiferent a aquesta col·lisió.

En aquest volum trobareu la sèrie A la recerca de la Itàlia misteriosa, les Cròniques terrestres i Tres històries del Vènet, una via d’entrada a la Itàlia profunda que es començava a esvair, com a arreu d’Occident, d’altra banda. També a Catalunya, aixafat pel pes uniformitzador de la societat contemporània. Però a Itàlia, Dino Buzzati va anar a parlar amb alguns dels últims protagonistes.

 

Dino Buzzati (Belluno, 1906 – Milà, 1972), escriptor, periodista i pintor, és una de les firmes històriques de la capçalera milanesa Corriere della Sera: hi va publicar durant més de quaranta anys. Durant la Segona Guerra Mundial va fer de periodista al servei de la marina a Àfrica. Acabada la guerra va publicar El desert dels tàrtars, que va ser un èxit immediat. Buzzati va ser un narrador de fantasia desbordant, a mig camí entre el surrealisme i la literatura de l’absurd. Algunes de les seves novel·les han inspirat pel·lícules. Va merèixer, entre d’altres, el Premi Strega (1958).

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial