Raig Verd Editorial

Des de l’inici d’aquest projecte ens hem preguntat per què volem editar llibres.

La resposta és donar més espai a obres inquisitives, compromeses, valentes, inconformistes i exigents en les llibreries i en les biblioteques.

Ens agradaria que els nostres llibres col·laboressin a formar una societat on cada vegada hi hagi més persones interessades en ser actors i no només espectadors del seu temps.

El nostre projecte té dos objectius:

El primer és aconseguir que autors i lectors arribin a trobar-se a través dels nostres llibres. El nostre compromís amb els autors és fer arribar la seva veu al major nombre de persones possibles, principalment a aquelles més interessades en el tipus d’obra que proposen. El nostre compromís amb els lectors «exigents» és oferir-los una selecció d’obres de qualitat, que els facin gaudir, els produeixin cert pessigolleig intel·lectual i els deixin aquesta petjada interior que deixen les millors lectures.

La segona tasca, complexa però igual d’important, és fomentar l’hàbit de la lectura. Potser la nostra dimensió no ens permeti grans fetes però col·laborant amb llibreries i biblioteques l’èxit estarà en cada nou lector que descobreixi el plaer i la riquesa que pot proporcionar un llibre.

Què publicarem?

Hem iniciat el nostre projecte amb una col·lecció de narrativa -novel·les i llibres de relats- i un altra de narrativa breu, aquell poc valorat format intermig entre el relat curt i la novel·la en el que es poden trobar grans obres literàries.

El criteri de sel·lecció està limitat per la subjetivitat però ens centrarem en la publicació d’autors singulars que expliquin bones històries amb un estil propi. Seran principalment autors contemporanis, ens encanten els clàssics, però creiem que hi ha altres editorials que fan una gran tasca en aquest àmbit. Preferim arriscar donant a conèixer autors que per no considerar-se suficientment comercials no han tingut l’oportunitat de ser publicats o traduïts al català.

Volem emprar la qualitat – de les obres, de les traduccions, dels materials – com eines per atraure lectors. Intentarem crear un catàleg atractiu pels lectors que busquen en els llibres quelcom més que entreteniment.

Experiència i innovació en la comunicació editorial