Referències

“Una professional extraordinària, dotada de gran intel·ligència, sensibilitat, rigor i pragmatisme.”  Sam Abrams (Escriptor i periodista)

“Ho tinc molt clar i no dubto gens: <<S’ha acabat el bròquil>> no hagués estat un llibre d’èxit sense la col·laboració permanent, la paciència i la tenacitat de Neus Chordà. Novell com sóc en el món editorial, la Neus m’ha sabut orientar sempre amb criteri i professionalitat. I això no té preu” Jaume Barberà (Periodista)

“Formo part del grup d’escriptors afortunats que han pogut treballar amb la Neus Chordà. És una persona propera, directa, que estima la seva feina i és una gran professional. La gent del gremi la coneix i la respecta perquè s’ho ha guanyat a pols amb la seva trajectòria. Poder-la tenir de cap de premsa és un luxe perquè coneix el món en el que treballa i treballa a fons per la literatura.” Laura Borràs (Filòloga, escriptora i actual directora de la ILC)

“Eficàcia, amabilitat, entusiasme, criteri, resolució, iniciativa, bones idees… i tantes coses positives més. Aquesta és la meva experiència amb Neus Chordà com a experta en comunicació editorial. La Neus ha estat copartícipe de grans èxits, i no tinc cap mena de dubte que, sense ella, no ho haguessin estat.”  Àlex Rovira (Escriptor, economista i conferenciant internacional)

“Posa una Neus Chordà a la teva vida literària i veuràs com tot es torna de color de rosa. I sempre amb alegria i bon humor. Després, només se t’acut de donar-li les gràcies, perquè se les mereix totes” Blanca Busquets (Escriptora i periodista)

“M’hagués pogut imaginar altres absències i baixes, però no precisament la de la Neus. Agraeixo i trobo a faltar el seu caràcter tenaç, vital i enèrgic, present des de la primera vegada que em va trucar per programar una entrevista als mitjans. Una persona excel·lent, propera i amable, que sempre està al peu del canó, a qui no espanten els reptes, que sap establir els vincles necessaris perquè la roda giri sense aturar-se.”  Marc Estévez Casabosch (Micòleg i escriptor)

“La Neus és activa, contundent, segura, propera, amable, però a més de tot això, és una professional com les que n’hi ha poques. Sap que els autors no som fàcils, sap que els horaris no existeixen a la seva professió, sap que malgrat el que li passi, sempre ha de tenir un somriure a la cara. Coneix el món editorial i els mitjans com ningú i no s’espanta ni es rendeix davant de cap adversitat.”   Àngels Navarro (Psicòloga i autora de llibres de jocs d’enginy)

“Poques vegades a la vida he coincidit amb una persona tan animosa i entregada a la seva feina com la Neus Chordà. Va ser la meva cap de premsa en diversos llibres quan estava a Empúries i en guardo un record inesborrable. Sabies que sempre hi podies comptar i que mai no et fallaria. I, en efecte, sempre hi era i mai no et fallava.“   Màrius Serra (Escriptor)

“La Neus combina la qualitat humana amb el bon fer professional. La seva dilatada experiència en el món del llibre, el seu bagatge, la seva capacitat d’anàlisi, l’acurat criteri, la seva brillant trajectòria… res no hagués estat així sense aquesta vessant humana alhora tan pròpia del món on ha desenvolupat el seu exercici professional: la literatura. La Neus ajuda a construir i transcendir un projecte literari amb rigor i visió però sempre a l’empara de la calidesa humana. I aquesta ha estat per a mi, escriptor i persona, la gran troballa amb aquesta professional de tan enriquidora experiència: la convergència absoluta entre el factor estrictament professional i el factor humà, el pedigrí de Neus Chordà, una vida dedicada a l’art de la lletra i la seva comunicació”.  Miquel Esteve (Escriptor)

“Recomano, sense cap reserva i amb tots els elogis, una professional que coneix, amb la màxima competència, els secrets i tècniques pròpies d’una cap de premsa especialitzada en la comunicació de fets i esdeveniments culturals, sobretot els relacionats amb les industries del llibre. Un factor que vull destacar, no gens freqüent i que és característic de Neus Chordà, és la cura amb què acompanya i introdueix els diferents autors en les sessions de presentació, en els debats i en les entrevistes, així com l’excel·lent acolliment amb què sempre és rebuda i atesa.”  Jesús Tuson (Lingüista i escriptor)

“Per a un autor, és una sort i un privilegi treballar amb algú tan creatiu, tenaç i compromès com la Neus Chordà.”  Eduard Márquez (Escriptor)

“Treballar amb la Neus és com treballar en família. Res de distàncies incòmodes ni de jerarquies i tractes especials. Tot és molt professional, molt sincer i molt apassionat. No és bluf, és que li encanta la seva feina! S’ho passa bé de veritat i et posa les coses fàcils i a mida. La Neus és com una companya de feina d’aquelles que s’enyoren, quan marxen.” Lolita Bosch (Escriptora)

 

“La Neus, amb les seves infinites coneixences i contactes, i amb la seva il·limitada capacitat de treball, t’allisa el camí vers l’èxit. És la millor cap de premsa que un escriptor pot somniar, et fa sentir especial i la teva novel·la única.”  Maria Català (Escriptora)

“La Neus Chordà: una responsable de premsa de primera! És una dona dinàmica, fiable, càlida, apassionada per la seva feina, àgil i emprenedora.”  Gemma Lienas (Escriptora)

 “La passió que la Neus Chordà aboca a la seva feina és evident, tangible, palpable. I, a més, sincera, entregada”. Josep M. Fonalleras (Escriptor)

 “L’encert de la feina de Neus Chordà és fer evident que l’eficiència és la cara diligent de la passió. Que l’efectivitat és una forma de la delicadesa. Que no es tracta de vendre llibres, sinó de trobar-los el seu lloc: els lectors, que són al cap i a la fi allò que importa. Aquesta és la seva expertesa.” Sebastià Perelló (Professor i escriptor)

“Si fos editor voldria tenir la Neus de cap de premsa. Si com escriptor pogués triar, també.” Jaume Subirana (Escriptor, poeta i editor)

 

“Neus Chordà – això ho vaig entendre ben entès durant la conversa que vam mantenir al tren cap a Girona, on ella m’havia organitzat la presentació d’un llibre – és una cap de promoció i de premsa que creu en la seva feina de debò, i que per tant barreja en parts iguals un entusiasme autèntic (i contagiós) amb una eficàcia impressionant (i innegable).”  Matthew Tree (Escriptor)

La Neus Chordà, segons l’abecedari de l’Elisenda Roca, és: Activa, Bona, Competent, Detallista, Eficaç, Forta, Generosa, Honesta, Insistent, Judiciosa, Kilomètrica, Legal, Lluitadora, Metòdica, Noble, Optimista, Productiva, Qualificada,  Radiant, Sincera, Treballadora, Única, Versada, Wagneriana, Xerradora, Yperita, Zoòfaga.” Elisenda Roca (Periodista i escriptora)

 

“Riiiing. Sona el telèfon. Miro la pantalla a veure qui és. Déu meu, és la Neus Chordà!!! Aparteu les criatures!!! I, sobretot, no despengeu!!! Segur que té algun altre projecte, alguna altra idea, o alguna altra cosa relacionada amb la literatura. Nooo, no despengeu. Mai de la vida!!! Si ho feu, us convencerà de participar en la cosa. I sabeu per què? Perquè serà un bon projecte, una bona idea o un bon ves a saber què. I, patam!!!, us atraparà. I, a més, hi treballareu a gust i us ho passareu bé. I tot això amb rigor, efectivitat i sense perdre (ni fer perdre) els temps. Vaja, que quan la Neus truqui a la vostra porta (digui-li telèfon), prepareu-vos per pujar a la muntanya russa més segura i divertida del món.”  Iu Forn (Periodista i escriptor)

 

“Fa anys que conec la Neus Chordà i he tingut oportunitat de treballar amb ella en diferents ocasions, l’he vista acompanyar autors, gestionar entrevistes… i sempre m’ha semblat una excel·lent professional, absolutament compromesa amb la seva feina, on dedica a autors i llibres tota la seva energia i un tracte cordialíssim. A banda, li haig d’agrair especialment l’esforç de difusió de la tasca dels traductors, sovint oblidats per periodistes i caps de premsa, però a qui ella sempre ha tingut en compte.”  Iñaki Tofiño (Professor i traductor)

“Neus Chordà és una professional incansable. No abaixa mai els braços sense aconseguir l’objectiu que s’ha proposat.”  Montse Costas (Editora)

 

“Neus Chordà és, a partir de la meva experiència, la relacions públiques editorial més ideal que he conegut i conec.”  Marta Pessarrodona (Poeta i assagista)

 

“La meva experiència com autor es molt curteta, però plena de grans records, van ser uns moments viscuts amb molta intensitat i una mica de estres,  la Neus em va saber conduir, seleccionar i filtrar en tot moment, compartir amb ella aquella nova experiència va ser un privilegi, vam tenir a la millor al nostre costat. Ella donava el to d’humanitat que els autors tan necessiten en aquest mon tancat i complicat que es l’editorial.” Isidre Esteve (Pilot i autor)