Seminari: Creació i pensament de la novel•la contemporània

CANVI DE DATES: inici 18 de febrer – final 20 de juny

Lolita Bosch (Barcelona, 1970) escriptora, ment inquieta, activista social, fundadora i editora de l’espai de diàleg i reflexió sobre la violència a Mèxic “Nuestra Aparente Rendición” i directora del “Colectivo FU” de literatura,  organitza un nou seminari d’escriptura que no us podeu perdre:

Creació i pensament de la novel·la contemporània. Maneres de pensar una novel·la abans de començar a escriuré
Dates: febrer – juny 2013

 

A tots ens agrada escriuré, però sabem com fer-ho? Ens em plantejat  mai que cal fer i pensar abans d’encarar-nos amb el full en blanc?

 

El seminari de la Lolita està pensat, precisament, per abordar tot allò que ens sembla més abstracte i difícil d’entendre del procés d’escriptura i convertir-ho en una eina literària.

Trobareu més informació del seminari al web de la Lolita Bosch.

Només hi ha 15 places i es tanquen per rigorós ordre d’inscripció! Si hi esteu interessats, podeu escriure a lolitabosch@gmail.com demanant informació.
Lolita Bosch va néixer a Barcelona el 1970, però ha viscut a Albons (Baix Empordà), Estats Units, l’Índia, un any a Oaxaca i nou al Districte Federal, Mèxic: país que des de llavors considera casa seva. És llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona, té un diplomat en escriptura creativa i un postgrau de la UNAM en lletres mexicanes. Escriu, al mateix temps, en català i castellà, i la seva obra ha estat traduïda al polonès, a l’alemany, l’anglès, el gallec, l’euskera, el croat i al francès. Ha rebut diversos premis, tant de literatura infantil com de novel·la, i l’adaptació al cinema de la seva novel·la Elisa Kiseljak va ser guardonada amb el Premi Especial del Jurat del Festival de Cinema de Sant Sebastià 2011.

Dirigeix des de 2006 el Col·lectiu FU de Literatura i des de 2010, a més, dirigeix i edita el portal per la pau de Mèxic Nuestra Aparente Rendición.

Va fundar amb l’escriptor Mario Bellatin la Escuela Dinámica de Escritores a la Ciutat de Mèxic, ha estat mestra de la Universidad del Claustro de Sor Juana i de la UNAM, i avui dóna cursos de pensament i creació de novel·la contemporània.

Ha col·laborat en diversos mitjans massius i independents de comunicació, escrivint opinió, crítica literària i crítica teatral. I prova d’apropar-se, sempre, al teatre i la fotografia: disciplines que li són necessàries per pensar en el seu treball.

En els darrers anys ha publicat, entre molts altres, les novel·les Tres històries europees, Qui vam ser, La família del meu pare, Insòlita il·lusió, insòlita certesa, Això que veus és un rostre, i tres antologies literàries: Hecho en México, Veus de la literatura catalana i una selecció per la pau de Mèxic: Nuestra Aparente Rendición, el libro. També ha publicat un assaig narratiu sobre l’escriptura: Ara, escric,. I aquest mes de novembre han sortit publicats a Mèxic la seva nova novel·la: Camps abans de tot això (que apareixerà en català i castellà el març del 2013) i una antologia sobre els periodistes i treballadors de la informació assassinats i desapareguts a Mèxic: Tú y yo coincidmos en la noche terrible, que ha editat amb Alejandro Vélez Salas .