Dibuixa’m una patata (el que he après fent de ninotaire), Toni Batllori

Toni Batllori ens convida a un viatge des de la simplicitat fins a la riquesa de sentits, on anirem descobrint els trucs per representar la pesantor, la velocitat, el soroll… És un llibre especial, que combina dibuix i text i recull l’essència d’una feina practicada durant tota una vida.

Un relat divertit que interessarà a grans i petits, però també amb consells bàsics per poder explicar-se dibuixant.

Descarregar dossier de premsa del llibre

“La veritat és que mai ningú no m’ho ha demanat, que li dibuixi una patata.

I això que, com tots els dibuixants, he fet un munt de dibuixos sol·licitats al llarg de la meva vida. Suposo que és normal; la gent vol una cosa formalment més sofisticada si té a mà un dibuixant professional.

Quan parlo de patata em refereixo a la primera forma tancada que aprenem a dibuixar. Una rodona boteruda que de petits ens serveix per representar-ho gairebé tot. Una forma essencial a l’abast de tothom, tingui l’edat i l’habilitat que tingui.

L’he triat com a protagonista del llibre per aquesta qualitat de forma primigènia i pel seu punt irreverent. A ningú se li acudirà, després de llegir el títol, Dibuixa’m una patata, pensar que té a les mans un mètode seriós per aprendre a dibuixar ni tampoc un llibre d’autoajuda.

El concepte patata a més a més permet un marge d’error que et fa valent. “Això no és un curs de dibuix, és un discurs amb dibuixos”, dius convençut.

Feia anys que buscava la manera d’explicar coses que he après fent de ninotaire que em semblen interessants, però no hi havia manera de lligar- les. Fins que vaig trobar la patata.Toni Batllori

Toni Batllori és un dels dibuixants amb més impacte entre els lectors de Catalunya i Espanya.

En aquest llibre Batllori explica tots els seus secrets com a dibuixant d’una forma clara i humorística. Dibuixa’m una patata constitueix la millor introducció a l’ofici de ninotaire.

Partint dels dibuixos de quan som petits i no ens preocupa saber dibuixar. De quan fem una rodona boteruda, li posem dues ratlletes en un costat i ja tenim un toro. Sense potes. I què? L’important d’un toro són les banyes, no les potes. I si el toro vola no passa res, i si volem que toqui a terra fem una ratlla de banda a banda del paper i llestos. De fet, tot comença amb aquesta forma a mig camí entre el cercle i el bony que anomenem patata. Una forma a l’abast de tothom, tingui l’edat i habilitat que tingui.

DIBUIXA’M UNA PATATA (el que he après fent de ninotaire)
Toni Batllori
Páginas 128  |  PVP 18 €
Ed. Libros de Vanguardia