Neix divulcat.cat el nou digital de divulgació científica

Neix DIVULCAT.CAT el nou digital de divulgació científica en català.

divulcat.cat és el nou digital de divulgació científica en el que es donaran a conèixer totes les novetats científiques de la mà dels experts més reconeguts de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears.

Descarregar dossier de premsa

divulcat.cat vol ser una comunitat oberta en la qual podran participar tots els investigadors que vulguin compartir les seves investigacions, inquietuds o activitats.

Astronomia i astrofísica, Ciències tecnològiques, Matemàtiques, Geologia, Biologia, Física, Agricultura, Neurociència, Química, Geografia, Toxicologia, Meteorologia, Nanotecnologia… divulgació científica a l’abast de tothom, amb llenguatge planer, explicada pels experts més reconeguts del nostre país.

Actualment a Catalunya hi ha una manca d’estratègia clara envers la divulgació científica, tot i tenir grans científics que s’han implicat puntualment en obres divulgatives de les seves respectives àrees d’investigació. Les institucions demanen, cada vegada més, als científics una més gran implicació en la divulgació de la seva recerca.

Així, de la mà d’Enciclopèdia Catalana, neix divulcat.cat amb la clara intenció de pal·liar la distància entre ciència i coneixement públic i donar a conèixer al públic general les novetats, teories, i opinions científiques actuals dels diversos camps de la ciència. La consulta i lectura de tots els articles serà en obert i gratuïta.

divulcat.cat és un projecte en creixement i en evolució constant, en el qual el més important serà important la veu de la comunitat dels científics i la de les persones que consultin el digital.