Diari AVUI 1976 – 2009. Entre el somni i l’agonia, Maria Favà

Diari AVUI 1976 – 2009. Entre el somni i l’agonia, Maria Favà

«Aquesta història del diari AVUI està escrita en primera persona del plural, amb el testimoni de qui escriu i de moltes altres persones que van treballar-hi, que el van dirigir o que hi van posar diners.

També hi ha hores d’hemeroteca a Ca l’Ardiaca i la reinterpretació d’alguns dels papers vells que ha sabut guardar Montserrat Rius. Però el gruix és testimoni oral. I com que està basat en la memòria i en les vivències de les persones, potser trobareu que és subjectiu. Massa apassionat. Doncs sí, i què?

Els periodistes fa segles que reflexionem sobre l’objectivitat i la subjectivitat i els seus límits, i encara no n’hem tret l’aigua clara. El cert és que he amagat el pudor sota la tartera del Pedraforca i he escrit el que m’ha semblat. Sense gaires autocensures. Ja n’he patit prou al llarg de la meva vida professional. […] La història de l’AVUI és una mica com una paràbola bíblica. Hi surten totes les coses que no s’han de fer i s’apunten les que ens ajudarien a ser millors.»  Maria Favà Compta

Descarregar dossier de premsa del llibre

Maria Favà Compta (Barcelona, 1949), periodista i mare de dos fills, va néixer al Poblenou, on encara viu i milita. Als 14 anys compaginava una feina en una ferreteria amb el batxillerat nocturn i, després, amb els estudis de periodisme. Va començar a escriure per a Garbo, Tele/eXpres i Diario de Barcelona. El 1976 va ser una de les redactores fundadores del diari AVUI, on es va jubilar, anticipadament i contra la seva voluntat, el 2010. A l’AVUI sobretot va escriure sobre Barcelona  (moviments veïnals, política municipal, patrimoni immobiliari…).

Va ser corresponsal de la cadena SER al Marroc (1990-1993), va col·laborar amb l’emissora Catalunya Cultura i va fer un espai de consum dins el programa Bon dia de TV3 (1996-1999). Ha escrit dos llibrets sobre Barcelona i ha participat en llibres col·lectius sobre la ciutat. Ha estat a la junta del Col·legi de Periodistes i durant uns mesos, molt durs, va ser-ne degana accidental.

Editorial Meteora  |  ISBN 978-84-946541-6-9|  Pàgines: 384  |  PVP 19,50 €

Experiència i innovació en la comunicació editorial