Herois del FC Barcelona

Herois del FC Barcelona

De Gamper a Messi, el FC Barcelona ha forjat la seva història amb els millors futbolistes de totes les èpoques. Noms inoblidables que, en gairebé 120 anys, han construït la dimensió llegendària d’un club. D’un club que, ho sap tothom, és més que un club.

Descarregar dossier de premsa del llibre

Vinguts de tots els racons del planeta, com seguint les consignes del fundador Joan Gamper, que va apostar per un club universal, el FC Barcelona ha comptat al llarg de la seva història amb els millors jugadors formats a casa i amb estrelles forjades arreu.

Aquesta simbiosi de procedències, cultures i maneres d’entendre el futbol ha contribuït a engrandir una entitat esportiva singular, una institució que és més que un club gràcies a una identitat col·lectiva inherent a la seva trajectòria més que centenària. Tots els protagonistes que l’han fet possible han unit esforços per deixar-hi la seva empremta.

En aquest llibre volem fer un homenatge a tots i cadascun dels futbolistes que han  col·laborat en la construcció del barcelonisme des del terreny de joc. I com que no hi poden sortir pas tots, n’hem hagut de fer una tria. Per això, demanem disculpes pels jugadors que hi pugueu trobar a faltar

Som conscients que cada aficionat té al cor el seu onze de gala -aquí hem fet un quaranta-cinc de gala- i que totes les opinions són ben vàlides. Estarem d’acord, en tot cas, que tots els futbolistes que apareixen en aquestes pàgines han ajudat a explicar una època de la història del Barça, començant per l’impulsor del fenomen, Joan Gamper.

No volem acabar sense parlar de quatre entrenadors que mantenen dues similituds: tots quatre han estat grans futbolistes del Barça i tots quatre han estimat el futbol en la seva vessant més artística.”   Jordi Finestres i Enric Boix

Obriu el llibre i passegeu-vos pel camp del Barça. Des de la porteria fins a l’àrea rival. Podeu pujar per les bandes o pel mig. Remenar la pilota al centre del camp o sortir amb pilota controlada des del darrere. I, és clar, xutar i rematar a gol. I aleshores sentireu com l’estadi esclata de joia i passió.

JORDI FINESTRES (Manresa, 1974) Periodista. Ha treballat en diversos àmbits de la comunicació estratègica i també s’ha dedicat a la divulgació i a la investigació històrica de la mà de la revista Sàpiens. Ha guionat programes documentals per a la televisió, entre els quals L’últim partit. 40 anys de Johan Cruyf a Catalunya. Ha publicat més d’una vintena de llibres centrats en temàtica històrica, periodisme i esport, molts dels quals relacionats amb el Barça, com Història crítica del FC Barcelona; Estanislau Basora, el mite de les Cinc Copes; El cas Di Stéfano; El Barça en guerra i El Barça segrestat. Ha tingut l’honor i el privilegi d’haver estat assessor de continguts del Museu del FC Barcelona l’any 2010.

ENRIC BOIX  (Barcelona, 1981) Dissenyador gràfic i il·lustrador de formació científica i vocació artística. Ha treballat en diverses agències de comunicació i estudis de disseny gràfic a Barcelona i a Olot, ciutat on resideix actualment. Com a il·lustrador, ha fet exposicions d’obres relacionades amb el jazz, i és cocreador de la revista digital Madre Tierra i coordinador editorial del llibre Una nueva maternidad (2011, Ob Stare). Ha iniciat diversos projectes relacionats amb el FC Barcelona, com ara una col·lecció d’infografies i una sèrie de retrats, que finalment van cristal·litzar en aquesta selecció d’herois del Barça.

 

Símbol Editors  | col·lecció: Simbolet |  Núm. de pàgines: 98 | Núm. d’il·lustracions: 76 |  Preu: 25 €

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial