El cansament moral. L’epidèmia del segle XXI

El cansament moral. L’epidèmia del segle XXI

El cansament moral. L’epidèmia del segle XXI

Jaume Soler i M. Mercè  Conangla

Antídots per a protegir-se de la desil·lusió a partir de l’exemple de deu persones conegudes que poden servir de referents.

 “La veritat és que al món hi passen moltes coses, fets terribles que se simultaniegen amb fets meravellosos que  podem deixar de veure […] Com a resultat es produeix un enorme desgast emocional, perquè la nostra energia emocional s’escapa per forats negres que  devoren la nostra il·lusió, esperança, alegria, valentia i voluntat de sentit.” De la introducció

És fàcil detectar entre els nostres coneguts i en la nostra societat una sensació de cansament psicològic i emocional que sembla estendre’s i fer-se cada vegada més profunda. Malgrat que al món passen fets extraordinaris i positius, el cert és que els esdeveniments negatius ens aclaparen i saturen, perquè s’afegeixen a les exigències terribles del ritme de vida actual, dominada per la tecnologia, les urgències, les frustracions i l’absència d’un sentit vital.

El resultat és un enorme desgast emocional: el que els autors anomenen El Cansament Moral, un malestar contemporani tan universal que només pot qualificar-se com «la gran epidèmia del segle XXI».

“El bé i el mal poder tenir rostres semblants però, en cap cas, el mateix fons. Ja no es tracta d’interpretar el món, sinó de transformar-lo a millor. Estem convençuts que l’epidèmia de Cansament Moral només podrà eradicar-se quan deixem de buscar culpables i assumim la nostra responsabilitat en aquesta plaga”. Jaume Soler i Maria Mercè Conangla

Per afrontar-la Soler i Conangla han triat deu persones referents com a models inspiradors que evidencien que la proposta del llibre és possible. Els lectors trobaran deu antídots en forma de valors-acció per protegir-se d’aquesta epidèmia i millorar la seva qualitat ètica i emocional. Perquè un món diferent no pot ser construït per gent indiferent.

Reconeguts professionals en l’àrea de la psicologia, el creixement personal i la gestió emocional, són els creadors del model «Ecologia Emocional» (2002).

Jaume Soler és fundador i president de Fundació Àmbit Ecologia Emocional (1996) i Maria Mercè Conangla és directora de l’Institut d’Ecologia Emocional (amb seus a Mèxic, Madrid, Saragossa i Barcelona) i de la Universit@rtdelviure, que despleguen els innovadors projectes creats conjuntament: Màster d’Ecologia, Universit@rtdelViure, Comunitats Edu· catives CAPA, Organitzacions Emocionalment Ecològiques i el Segell de Qualitat Emocional.

Entre altres títols han escrit: Ecologia Emocional per el nou mil·lenni; Aplícate el cuento; Corazón que siente, ojos que ven; Sense ànim d’ofendre; Emocions: les raons que la raó ignora (amb coautoria de la seva filla Laia Soler) i, en aquesta mateixa col·lecció, Les vint perles de la saviesa. Fer-nos savis abans de fer-nos grans i No són contes, és la vida! Relats d’ecologia emocional. La seva curiositat i ganes d’aprendre els mou a viatjar pel món impartint conferèn· cies i formant professionals, a més de col· laborar amb nombrosos mitjans de comunicació i diverses universitats.

Descarregar dossier de premsa

 

 

 

Col·lecció: Inspira, 54
Pàgines: 320
Preu: 17,90 €

www.angleeditorial.com

Experiència i innovació en la comunicació editorial