“Marta, mira’m, t’he de dir coses” de Montse Barderi

“Marta, mira’m, t’he de dir coses” de Montse Barderi

Marta Carrasco commemora el 20è aniversari de la seva trajectòria amb la publicació d’un llibre escrit per Montse Barderi

Amb aquesta obra dedicada a Marta Carrasco, Ediciones Cumbres publica el seu primer llibre en català i enceta l’àmbit de la dansa moderna.

El prestigiós fotògraf David Ruano inclou una quarantena de fotografies, la majoria, inèdites.

La directora d’escena i intèrpret Marta Carrasco commemora el 20è aniversari de la seva trajectòria artística amb la publicació del llibre Marta, mira’m, t’he de dir tantes coses…, escrit per la periodista i escriptora Montse Barderi i editat  per  Ediciones  Cumbres,  especialitzada  en  arts  escèniques.  El  llibre enceta la línia editorial en català d’Ediciones Cumbres i compta amb fotografies inèdites del reconegut fotògraf David Ruano (www.davidruano.com).

Tal com ha comentat Marta Carrasco en relació amb aquest llibre: “És un llibre ple d’emocions. Un llibre que està a mig camí entre la literatura i les arts escèniques. Una novel•la plena de sensibilitat, que, a més, aconsegueix transmetre una idea molt clara de la meva trajectòria, de la meva personalitat i del contingut dels meus espectacles com no ho faria ni un catàleg ni un llibre acadèmic. Està totalment apartada del format habitual de les obres commemoratives. Per això hi ha una trama, personatges, reflexions sobre l’art i la vida, la teoria de l’art, elements de periodisme i el regal de la participació de grans noms de la cultura. Estic molt contenta i considero que és la millor manera de celebrar aquest 20è aniversari, perquè un llibre queda.”

Per la seva banda, l’autora, Montse Barderi, ha volgut afegir que: “Marta Carrasco ha estat objecte de tesis doctorals, però tenia ganes de fer una novel•la d’amor amb i per ella”. Barderi també ha volgut deixar ben clar que “en cap cas és un llibre d’encàrrec. Sorgeix d’una necessitat imperiosa i pròpia, i és un projecte del tot personal i arriscat. És el regal que volia fer- li a la Marta Carrasco per la consagració que suposa que estigui en aquesta biblioteca selecta i perquè 20 anys es mereixen una gran festa, en aquesta ocasió en forma de llibre”. Barderi també ha volgut donar les gràcies a “la Dra. Anna Pujadas, professora de teoria de l’art i història del disseny que ha participat activament en la part teòrica del llibre, i, evidentment, a David Ruano, reconegudíssim fotògraf, entre molts altres grans noms que participen en el llibre.”

Participacions de primer nivell:

El llibre compta amb la participació, entre d’altres, de: Marta Carrasco, David Ruano, Joan-Anton   benach, Pep Bou, Feliu Formosa, Ferran Mascarell, Ramon Oller, Marcos Ordóñez, Iago Pericot , Anna Pujadas i Salvador Sunyer

 

Ediciones Cumbres

És una editorial fundada a Madrid l’any 2012. Segons la directora, Mayda Bustamante, periodista i assagista:   “és una editorial nascuda des de la necessitat de proposar a especialistes i a tots aquells que s’interessen per l’art i la cultura nous temes relacionats amb la dansa, la música i les arts escèniques. Les afinitats entre diferents gèneres, temàtiques i estils, centren la línia editorial amb què Ediciones Cumbres vol crear un espai obert a investigadors i artistes, des de la reflexió multidisciplinària de les arts, posant en el punt de mira la dansa i la necessitat d’omplir un buit editorial existent.”

Experiència i innovació en la comunicació editorial