Benvolguts amics i col·laboradors,
Ens complau comunicar-vos que, dijous dia 27, es va inaugurar el Centre Esportiu Pont de la Fundació Isidre Esteve al Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès. Un acte que va comptar amb la presència i el suport del Sr. Ivan Tibau, secretari general de l’esport de la Generalitat de Catalunya, i de la Sra. Ampar Cuxart, cap del servei de rehabilitació de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
“Des que vam crear la Fundació Isidre Esteve, ara fa quasi un any, ens vam marcar dos projectes propis per dur endavant: el coixí intel·ligent i el centre pont. El primer, és una realitat i comptem amb un protitip de coixí que ja funciona. I el segon, avui l’hem posat en marxa. El Centre Pont és un projecte en què hi hem treballat molt i avui l’hem pogut presentar en el millor dels escenaris, el CAR de Sant Cugat, un espai on es respira l’esport i els valors de l’activitat física”, ha destacat Isidre Esteve durant un acte de presentació amb nombròs públic assistent.
El Sr. Ivan Tibau, secretari general de l’esport de la Generalitat ha remarcat la vessant esportiva d’aquest centre ubicat dins les instal·lacions del CAR de Sant Cugat i alhora ha manifestat el suport de les totes les entitats esportives catalanes a aquest projecte englobat dins la potenciació de l’activitat física i de l’esport paralímpic. Paral·lelament, la Sra. Ampar Cuixart, cap del servei de rehabilitació de la Vall d’Hebron, entitat amb la qual la Fundació Isidre Esteve ha signat un acord marc de col·laboració, ha destacat la voluntat del centre per formar les persones que han patit lesions medul·lars en els valors de l’esport, la cultura de l’esforç i la superació personal com a eines d’integració social.
El Centre Pont neix com un projecte per intregrar socialment a persones amb discapacitats a través de la pràctica de l’esport amb un doble objectiu, educar els pacients vers els beneficis que aporta l’activitat física, i al mateix temps formar tècnics i assessorar instal·lacions esportives perquè aquestes persones puguin practicar esport en gimnasos convencionals, centres de fitness, o fins i tot a les seves pròpies llars. “Volem transmetre l’hàbit de practicar esport en persones amb discapacitats físiques i que puguin veure que, en un futur, si volen també poden dedicar-se a un esport professional en el món de les competicions paralímpiques. I alhora, amb el Centre Pont també obrim la vessant formativa per a monitors que ja treballen en àreees de fitness, tant en instal·lacions públiques com privades. En aquest sentit, comptar amb l’ajuda de l’INEFC per elaborar el protocol de formació de tècnics, per a nosaltres suposa tancar el cercle pel que fa als objectius del nostre centre”, ha resumit l’esportista d’Oliana.
“Cal destacar que el Centre Pont no és un centre de rehabilitació. Nosaltres fem que persones amb discapacitats, després d’haver passat pel seu corresponent centre de rehabilitació, aprenguin l’hàbit de realitzar alguna activitat física i, a la vegada, formem monitors. D’aquesta manera aconseguirem que les persones, quan surtin del nostre centre, siguin el màxim d’independents possible i que puguin practicar esport en qualsevol àrea de fitness, i que a més hi hagi personal qualificat per atendre’ls i, així puguin normalitzar la seva vida i integrar-se socialment a través de la pràctica esportiva”, ha declarat Isidre Esteve emfatitzant els objectius del nou Centre Pont, un espai que disposa de cent quaranta metres quadrats per a la pràctica esportiva i d’oficina dins les instal·lacions del CAR de Sant Cugat del Vallès.
Aprofitem l’avinentesa per agrair el suport de tots els nostres col·laboradors i l’assistència de les persones presents a la inauguaració del nostre centre.
Cordialment.