“La penitència de l’alfil”, Rafa Melero Rojo

“La penitència de l’alfil”, Rafa Melero Rojo

Un principi indiscutible dels escacs és que només es perd quan el rei queda ofegat, quan ja no té cap més sortida; però hi ha partides que s’allarguen tant com una vida, i en aquest cas t’has d’oblidar de perdre i concentrar-te en l’esperança.

I a això s’aferren dos homes: el sergent dels Mossos d’Esquadra, Xavi Masip, i l’inspector jubilat del Cos Nacional de Policia, Alejandro Arralongo, que segueix obsessionat en caçar un assassí que actua cada deu anys i que per allà on passa només deixa un rastre de cadàvers i moltes preguntes sense resposta. De vegades, un policia es pot arribar a prendre els casos com una cosa personal, i per a l’inspector Arralongo, aquesta és molt més que una simple investigació sense resoldre. Intentar atrapar aquest assassí significa encarar els seus propis dimonis, sabent que aquests el poden destruir.

En aquest joc pervers de sang i pistes, i en un tauler tan gran com Madrid i Barcelona, els dos investigadors hauran de resistir les maniobres d’un psicòpata, amb una defensa heroica i sense rendir-se mai, sabent que al final, fins i tot, la més accessòria de les fitxes pot resultar decisiva.

En els escacs, com en la vida, no hi ha una única solució, perquè no existeix només un sol problema. I, a més, amb la simple lògica no n’hi ha prou. En cada detall, en cada peça pot haver la salvació i el càstig, i també la seva penitència.

Rafa Melero Rojo va néixer a Barcelona, però va passar la infància a Lleida, fins que l’any 1995 va ingressar en el Cos dels Mossos d’Esquadra. D’ençà de llavors ha treballat en ciutats com Figueres, la Bisbal de l’Empordà, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat i Terrassa, entre d’altres, i ha desenvolupat la seva trajectòria professional íntegrament dins la policia judicial, en grups com ara el d’Homicidis, Salut Pública o Delictes contra el Patrimoni.

La penitència de l’alfil és la seva segona novel•la. L’any 2014 va publicar La ira del Fènix, amb gran èxit de critiques i públic.

Quan va tombar al cap en la foscor, va veure uns ulls negres com la nit que l’observaven intimidant-la. Va creure que era el mateix diable i que havia arribat la seva fi, però un soroll sec i eixordador com els que havia sentit anteriorment va fer que la deixés anar i, sense saber com, l’home va desaparèixer de sobte. Ella va estar-se quieta, suportant el calor que desprenia el vehicle, que seguia encès en ralentí, feta una mar de llàgrimes, i sentint com aquella furgoneta derrapava carrer avall i fugia del lloc mentre continuaven les explosions, fins que el carrer va quedar  en silenci.”

 

El que han dit sobre Rafa Melero

Lorenzo Silva:
“Però el sergent Masip té alguna cosa especial. Amb la seva experiència com a policia i la seva destresa com a novel•lista (sorprenent en un autor primerenc) Melero ha aconseguit construir un personatge que té la solidesa del que és real i la seducció de les bones invencions, la duresa inapel•lable del carrer i aquest misteri subtil que només esdevé en els dominis de la veritable literatura.”

Carlos Zanón:
“Melero sap del que parla i ho serveix amb talent al Servei d’una trama novel•lesca. No és un testimoni. Tampoc un notari. És un autor amb la necessitat de fabular al voltant d’aquesta història que es llegeix sola.

Benito Olmo:
“La seva experiència com a policia judicial li serveix per reflectir en els seus escrits el que sent un investigador quan se submergeix en un cas difícil, contagiant al lector les seves inquietuds i dubtes.”

Rubén Soriano:
“La novel•la policíaca té un nou estil, un nou autor, un nou punt de vista lector. Tot això amb una grandíssima qualitat. A més d’estar sent subjectiu, Déu n’hi do.”

 

La penitència de l’alfil | Rafa Melero Rojo | Alrevés

350 pàg,. | 18 €

Experiència i innovació en la comunicació editorial