48 braçades, Miquel Sunyer

48 braçades, Miquel Sunyer

L’extraordinària història de superació de Miquel Sunyer, el primer català que ha aconseguit la Triple Corona de natació en aigües obertes.

Aquest no és un llibre sobre esportistes superdotats ni sobre superhomes.

Aquest és un llibre sobre un jove normal amb una feina normal que es va superar a ell mateix a base d’anys d’esforç i sacrifici i d’una perseverança incansable.

Aquesta és la història d’algú que, com tots nosaltres, va sentir que li faltava alguna cosa i, en lloc de quedar-se de braços plegats, va decidir moure’s, mirar dins seu i recórrer a allò que sempre l’havia fet feliç: l’aigua, el mar.

I aquest entossudiment per trobar allò que li faltava va fer que aconseguís el que cap català no havia aconseguit encara: la Triple Corona, una de les fites més importants de la natació a mar obert, que distingeix aquelles persones que han superat tres de les travessies d’ultraresistència més prestigioses del món.

“Com la muntanya, el mar és un dels últims espais de llibertat. Un llibre captivador que et transporta i et fa viure grans emocions” Kilian Jornet

Miquel Sunyer (Girona, 1977) és enginyer tècnic de telecomunicacions i màster MBA. Amb set anys es va incorporar a l’equip de natació de competició del club GEiEG, on va destacar com a esquenista. Més endavant es va unir a l’equip de waterpolo del mateix club, compaginant aquesta disciplina amb els entrenaments individuals de natació.

Amant de la natura i aventurer vital, en Miquel és un entusiasta dels esports a l’aire lliure i, sobretot, de la natació. Un alpinista marí, un explorador aquàtic que ha realitzat nombroses travessies de llarga distància en aigües obertes de prestigi internacional.

Ambaixador de la Costa Brava, ideòleg i impulsor del projecte Vies Braves, actualment treballa a l’empresa Endesa.

James Manresa (Hitchin, Anglaterra, 1973) compagina l’escriptura amb la seva actual ocupació com a director de l’escola d’anglès Kids&Us d’Alella. La infància a Pineda de Mar i una casa plena de llibres i d’exemplars de la revista National Geographic van formar la seva passió pel mar i la literatura, amors que fusiona escrivint la novel·la breu Dissolt el 2010, guardonada amb el XXI Premi Joan Marquès Arbona de narrativa Vall de Sóller
el 2013. Actualment està treballant en una obra que narra la seva experiència com a oficial en un vaixell de rescat entre plataformes petrolieres al mar del Nord.

La relació amb Miquel Sunyer s’inicia el 2010, quan el seu instint purista el porta a contactar amb el nedador per descobrir els secrets de la natació al mar sense neoprè durant tot l’any. Sunyer no va dubtar a compartir-los i la natació a pèl guanya un nou adepte. Aquest llibre neix quan Miquel Sunyer llegeix Dissolt i s’identifi ca amb la filosofia i l’estil que destil·la l’obra i amb certes coincidències amb la seva pròpia història, malgrat que havia estat escrita abans d’iniciar la seva amistat.

 

A la venda el 8 d’abril                         També en castellà

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial