Jaume Sisa. El comptador d’estrelles, Donat Putx

Jaume Sisa. El comptador d’estrelles, Donat Putx

L’artista galàctic, inspirador de la nova generació de músics, es confessa davant del periodista Donat Putx en un llibre sorprenent del principi al final.

En actiu des del 1968, Jaume Sisa és un dels cantautors més populars i estimats de la música catalana, i el més heterodox de tots. Boig o savi, místic i galàctic, repassa la seva trajectòria personal i artística, així com el temps que li ha tocat viure. I ho fa amb una mirada de vegades tendra, de vegades descreguda, però brutalment honesta en tots els casos. El Poble Sec dels cinquanta, les festes i les derrotes, les dones i els diners, desfilen per aquestes converses sense guió previ. Sisa ja té 66 anys, però, com diu, es troba en les millors condicions per conquerir definitivament la joventut.

“La vida és una cosa molt estranya, però d’això només n’ets conscient quan vas acumulant anys. Jo estic en un punt en què aquesta estranyesa va augmentant. Dia a dia tot es va fent més estrany, però més estrany a la pràctica, no només en teoria. Quan tenia vint anys, jo ja volia ser vell. D’alguna manera, m’interessava més el saber dels vells que no pas la vitalitat dels joves.  […] A mi la solitud m’alimenta, i no sabria viure d’una altra manera.” Jaume Sisa

Donat Putx (Granollers, 1966) és periodista musical. L’any 1988 va començar a publicar crítiques de concerts al Diari de Barcelona, i des del 1994 ho fa a La Vanguardia. Ha publicat a Barcelona Metròpolis, Enderrock, Rockdelux i altres capçaleres. Va ser director de redacció de la revista Folc entre el 2002 i el 2004, i director artístic del Festival Trobadors i Joglars del Vallès Oriental els anys 2006 i 2007. Signa els textos del llibre Barcelona en 50 cançons (Planeta, 2014).

 

a la venda a partir de l’11 de març

PVP 17,00 €

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial