NÚVOL Premi lletrA 2012

NÚVOL Premi lletrA 2012

Núvol, el digital de cultura, ha estat guardonat amb el premi lletrA per a projectes digitals de literatura catalana, que atorga la Universitat Oberta de Catalunya i la Fundació Prudenci Bertrana en el marc dels Premis literaris de Girona. És un honor per a Núvol haver estat reconegut amb un dels premis més prestigiosos en l’àmbit de la comunicació cultural digital.

El jurat està format pels escriptors Josep M. Fonalleras i Francesc Serés; Carles Sigalés, director dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC; Joan Manuel Tresserras, exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i Llorenç Valverde, vicerector de Tecnologia de la UOC. Segons el jurat, Núvol representa un esforç gràfic i intel·lectual per oferir un aparador dinàmic i participatiu de la cultura amb varietat i rigor i, de manera especial, pel seu projecte d’edició digital d’obres literàries inèdites en català, la Biblioteca Núvol, una col·lecció d’ebooks dins la qual s’han publicat títols de Toni Sala, Jesús Moncada i Enric Casasses (vegeu dossier adjunt). El premi lletrA ha reconegut en edicions anteriors projectes que avui són ja referents en l’àmbit digital, com Blocs de Lletres, Una mà de contes, el Corpus Literari digital de la Càtedra Màrius Torres o el blog del Llibreter.

Núvol va ser fundat pels periodistes Laura Basagaña i Àlex Gutiérrez i l’editor Bernat Puigtobella el mes de març d’enguany, amb la voluntat d’omplir un espai desatès, tant en la comunicació cultural com en l’àmbit de l’edició digital. Núvol es postula com un mitjà especialitzat, i des de la seva fundació està auditat per ojd interactiva. El progrés de la seva audiència ha estat molt satisfactori, des dels 12.000 visitants únics de l’abril fins als 16.000 de l’agost. Les previsions auguren que Núvol tanqui el mes de setembre amb més de 25.000 visitants únics mensuals.

Núvol té el propòsit de construir una comunitat de lectors al voltant d’un projecte que aglutini tots els sectors de l’àmbit cultural. Els continguts de Núvol no són generats per una plantilla de periodistes sinó pel col·lectiu d’agents o consumidors culturals que expliquen el que fan o observen.

Amb motiu dels Premis Literaris de Girona, demà divendres 28 de setembre Núvol farà un especial sobre la vida cultural de Girona, amb entrevistes a llibreters, editors i escriptors emergents de les comarques de Girona

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial