Vida extra, Gina Tost i Oriol Boira

Vida extra, Gina Tost i Oriol Boira

Hi ha qui salva princeses entre tortugues i que fa trencaclosques infinits amb peces de colors. Hi ha qui agrupa caramels al mòbil i d’altres que creen mons virtuals amb clubs. Juguen per sentir el plaer de la gratificació, de l’evasió, de l’autosuperació, per experimentar tant o més del que podem imaginar i per marcar-nos reptes i assolir nous objectius.

Els videojocs formen part de la nostra vida quotidiana, han traspassat la frontera de l’entreteniment i ja formen part de la nostra cultura i les relacions interpersonals. Aquest llibre analitza els conceptes que hi ha rere aquesta activitat a la qual tanta gent entrega voluntàriament temps i esforços i que ha sabut trobar l’equilibri entre la diversió, d’una banda, i la comunicació de continguts, de l’altra.

Els videojocs com mai no els has vist: els beneficis que ens aporten a la vida quotidiana.

Vida extra uneix les experiències de la periodista Gina Tost i el dissenyador de videojocs Oriol Boira per explicar com els jocs i videojocs formen part de la cultura, relacions i, cada cop més, els hàbits socials. Aquest llibre pretén que cada persona o professió pugui –des del seu punt de vista– treure profit d’aquesta disciplina lúdica per seduir, motivar o reinventar activitats o processos.

Els videojocs i els beneficis que ens aporten a la nostra vida quotidiana: darrere de la pantalla hi ha més que un simple joc.

Gina Tost és comunicadora especialitzada en videojocs, cultura i empresa per a diferents mitjans de comunicació com Televisió de Catalunya, el diari Ara, Catalunya Ràdio, Expansión, o Marca. Ha treballat per a mitjans tant d’aquí com del Japóio Mèxic aportant la visió global i femenina de la tecnologia i els videojocs. És professora a la Universitat Politècnica de  Catalunya (UPC) i al Tecnocampus de Mataró. (www.ginatost.com)

Oriol Boira és dissenyador de videojocs, professor universitari, divulgador i investigador. Durant més de 10 anys ha participat en la creació de més de 200 videojocs per al Club Super3 de TV3, ha impartit assignatures a la UPC i ha participat en tertúlies i seccions a mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio i RAC1. La seva investigació es basa en els factors que influeixen en la diversió, donant pas a estratègies, principalment digitals, per relacionar-les amb els continguts i mantenir-les en el temps. (www.fundandflow.com)

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial