Paraules a mitges, Blanca Busquets

Paraules a mitges, Blanca Busquets

T’imagines que el teu pare, al llit de mort, et confessa que va matar un home la nit del 23F? Et quedaries una mica sorprès, oi?

La història dels secrets d’una família aparentment normal, desvetllada a través de les veus d’alguns dels seus integrants el dia de la mort del pare.

A partir de la confessió que els fa el seu pare abans de morir, l’Annabel, l’Albert i la Nina recordaran què van fer la nit del 23 de febrer del 1981.

L ’Annabel va ser una de les poques persones que no es va assabentar del cop d’Estat. Va passar tota la nit en vetlla en un pis d’estudiant de Barcelona ignorant el que passava. Aquella mateixa nit, l’Albert es va embarcar en una història d’amor amb qui esdevindrà la persona més important de la seva vida. I la Nina, la germana petita i la més devota de la família, era una estudiant d’infermeria que acabava de tornar a Vic després de passar un any en un convent. Aquella nit, mentre la ràdio retransmetia els esdeveniments, els pares i la Nina van rebre una visita imprevista que va modificar el seu destí per sempre.

A través del relat de cada un dels protagonistes, descobrirem que ningú no és el que sembla, i que tots tres germans, sense saber-ho, estan embolicats en una mateixa trama relacionada amb perfums, contraban i desenganys amorosos de conseqüències imprevisibles.

Una novel·la en què el menys important és el que va passar al Congrés dels Diputats aquella tarda del mes de febrer… De fet, cap dels membres d’aquesta família no s’hi va fixar gaire.

“El pare ha fet l’últim sospir. Obre el ulls, busca aire per darrera vegada i els tanca definitivament. S’ha acabat. S’ha acabat el soroll i el neguit. S’ha acabat tot.”

Blanca Busquets i Oliu, nascuda a Barcelona, viu entre aquesta ciutat i Cantonigròs. Treballa a les emissores de Catalunya Ràdio des del 1986 i durant set anys ha treballat de redactora a TV3. Escriu des dels dotze anys i fins ara ha publicat Presó de neu (Proa, 2003) i, a Rosa dels Vents, El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010), que va obtenir el Premi Llibreter 2011, i La casa del silenci (2013). Paraules a mitges és la setena novel·la.

Aquest any, 2014, ha fundat L’Escola d’Escriptura Blanca Busquets.

L’obra de Blanca Busquets ha estat traduïda i publicada a diversos països: La casa del silenci, a França (Les Escales), Alemanya (Bastei-Lübbe), Itàlia (Piemme) i Noruega (Cappelen Damm); La nevada del Cucut, a Itàlia (Piemme); Vés a saber on és el cel, a Alemanya (DTV Verlag); El jersei, a Rússia (Inostranka) i Alemanya (DTV Verlag).

Paraules a mitges és la nova novel·la d’una de les narradores més destacades del nostre país. L’editorial alemanya Lübbe acaba de comprar-ne els drets de publicació.

 

Títol: Paraules a mitges
Autora: Blanca Busquets
Segell: Rosa dels Vents
Pàgines: 208
Preu: 17,90 €
Data publicació: octubre 2014

Experiència i innovació en la comunicació editorial