Fons de llibreria: 14, Jean Echenoz

Cinc homes han partit a la guerra.
Una dona n’espera la tornada de dos.
Falta per saber si tornaran.
Quan.
I en quin estat.

L’aclaparador talent de Jean Echenoz, probablement un dels escriptors més elegants d’aquesta època, ha tornat a conquerir a la crítica”. El País.
“El novel·lista desplaça la nostra atenció de la gran Història a l’experiència dels homes i dones, sense ocultar mai els combats, el patiment i la mort. Per a rendir-los homenatge, els observa amb una mirada nova i emotiva, esquivant l’expressió més frontal dels sentiments, per a permetre que ressonin millor al marge de les pàgines, a la consciència del lector.” Le Monde.

Era molt arriscat per a Jean Echenoz comprometre’s amb la Gran Guerra, després de que ho hagin fet tants altres. Doncs bé, ha vençut i n’ha tornat sencer.” Libération.

L’aclaparador talent de Jean Echenoz, probablement un dels escriptors més elegants d’aquesta època, ha tornat a conquerir a la crítica. La seva nova novel·la, 14, es posa avui a la venda a França i, després d’omplir dotzenes de columnes d’elogis i lloances, és del tot segur que els fidels lectors que té Echenoz faran cua aquest matí per devorar els 15 capítols i 128 pàgines amb la baguet i el cafè.” El País, 4 d’octubre de 2012.

Jean Echenoz (Orange, França, 26 de desembre de 1947) és un dels novel·listes contemporanis amb més reconeixement internacional. Malgrat que va estudiar Sociologia i Enginyeria Civil, la seva gran passió ha estat sempre la literatura. Va publicar la seva primera novel·la, Le Méridien de Greenwich, el 1979, amb la qual va guanyar el premi Féneon.
Fins ara ha publicat 14 novel·les, per les quals ha rebut els premis literaris més importants de França, com el Goncourt o el Médicis. En català en podeu trobar també les novel·les Me’n vaig (Proa, 2000), 14 (Raig Verd, 2013) i Córrer (Raig Verd, 2014).

 

14, Jean Echenoz, Raig Verd Editorial