Nou llibre d’Antonio G. Iturbe

Nou llibre d’Antonio G. Iturbe

La bibliotecària d’Auschwitz, Antonio G. Iturbe (Columna)

La història de la biblioteca pública més minúscula, recòndita i clandestina de tots els temps, oculta en un barracó del camp d’Auschwitz… i de la seva irreductible bibliotecària

«Quan sembla que s’ha perdut tot, els llibres es converteixen en l’única sortida de l’horror.»

Un grup de presoners jueus al camp de concentració d’Auschwitz aconsegueixen reunir una petita biblioteca clandestina, formada per només vuit llibres. Una adolescent de catorze anys, la Dita Adlerová, és l’encarregada de custodiar els llibres, que serveixen per instruir i alhora protegir el mig miler de nens que malviuen al «camp familiar» d’Auschwitz. La literatura serà també, alhora, la cuirassa amb què la Dita intentarà protegir-se de l’horror que l’envolta.

«Auschwitz-Birkenau, gener de 1944  Aquests oficials vestits de negre que miren la mort amb la indiferència dels enterramorts ignoren que, damunt aquest fang fosc on s’enfonsa tot, l’Alfred Hirsch ha aixecat una escola. Ells no ho saben, i cal que no ho sàpiguen. A Auschwitz la vida humana val menys que res; té tan poc valor que ja ni tan sols afusellen ningú, perquè una bala és més valuosa que una persona».

Antonio G. Iturbe (Saragossa, 1967) es dedica al periodisme cultural des de fa vint anys. Ha estat coordinador del suplement de televisió d’El Periódico, redactor de la revista de cinema Fantastic Magazine i treballa des de fa setze anys a la revista Qué Leer, de la qual és actualment director. Ha col•laborat, entre altres mitjans, a les seccions de llibres de Protagonistas, Ona Catalana, iCat FM i la Cope, així com en suplements de diaris com ara La Vanguardia o l’Avui. Ha publicat les novel•les Rectos torcidos i Días de sal, i és autor de la sèrie de llibres infantils “Els casos de l’Inspector Sito”, traduïda a cinc llengües.

Edició en castellà: Ed. Planeta

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial