Fons de llibreria: Mans plegades, Sebastià Perelló

Mans plegades ens ensenya que les relacions humanes estan empedrades de malentesos. Perelló capta els relleus de l’ànima, les motllures de la nostra interioritat, per descriure, sempre amb un humor soterrat, la incomunicació entre uns personatges que s’agafen a les paraules que ningú no ha dit, sempre més pendents del que queda enlaire, suspès, que no del més evident i proper. Mans plegades descriu la buidor i l’excèntrica passivitat d’uns personatges retallats sobre una Mallorca perfectament contemporània i recognoscible. Perelló ens parla amb ironia d’una inauguració d’una botiga de vidre en què se serveix la beguda en vasos de plàstic o d’un matrimoni avorrit que contracta un guionista que els faci parlar com un ventríloc.

Sebastià Perelló neix a Costix (Mallorca) l’any 1963. És professor de llengua catalana i literatura. L’any 1987 es llicencia en Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears. Combina la seva feina de professor a l’IES Ramon Llull amb l’escriptura.

Ha publicat els reculls de contes Exercicis de desaparició (Premi Bearn de l’any 1999) i Mans plegades, publicat a l’Editorial Empúries el 2004. L’any 2007 apareix el seu primer llibre de poesia, La set. Sebastià Perelló és antologat a Combats singulars. Antologia del conte contemporani, a cura de Manel Ollé i publicat a Quaderns Crema l’any 2007. L’any 2008 publica la novel·la Pèls i senyals i el 2010 apareix Percaceries, el segon volum de poesia que ha publicat fins al moment. També és autor de treballs de crítica literària com el pròleg de la traducció al romanès d’Illa Flaubert (2007), de Miquel Àngel Riera. Col·labora amb un article sobre Bearn de Villalonga, al recull Carrers de frontera. Passatges de la cultura alemanya a la cultura catalana, a cura d’Arnau Pons i Simona Škrabec, presentat a Frankfurt, o a l’estudi preliminar de La filla de mar, de Guimerà (2008). Realitza lectures crítiques sobre Rodoreda, Biel Mesquida, Arnau Pons (“Afonar-se en la veu clapada”. Epíleg a Desertar d’Arnau Pons), Antònia Vicens o Gabriel Galmés, entre d’altres.

Mans plegades, Sebastià Perelló, Editorial Empúries