Nova convocàtoria Escola d’Escriptura Blanca Busquets

Nova convocàtoria Escola d’Escriptura Blanca Busquets

Tu hi poses l’ànima. Nosaltres t’ajudem amb la tècnica   

Nosaltres no ens podem ficar a dintre teu, però sí que podem ajudar-te a canalitzar la teva creativitat. En el nostre mètode no hi ha grans ensenyaments teòrics. Tota la teoria que t’ensenyarem és una tècnica que complementi la teva manera d’escriure, que la millori, que l’ajudi a arribar a la llum. Et farem escriure, això sí. Però, si ens estàs llegint ara, segurament ja t’agrada fer-ho. T’hi apuntes?

“Als que escrivim sovint ens ha costat molt arribar a publicar. Qui escriu aquestes ratlles no ho va aconseguir fins als quaranta-dos anys, havent escrit des dels dotze. Ara que he superat aquesta frontera imaginària, m’adono que potser no era tant per no saber escriure ni per no saber què escriure, sinó per no saber com escriure-ho o com presentar-ho.

Hi ha raons estrictament literàries per no acceptar un original per part d’un editor. Però també hi ha raons que van més enllà d’això. I és que els que escrivim de vegades no som conscients que no és el mateix escriure per a nosaltres mateixos -un diari, uns poemes, unes cartes- que escriure per a un públic…”   Blanca Busquets. Directora i fundadora de l’escola.

Nou curs d’estiu Escriure per publicar de Blanca Busquets, sobre la manera d’escriure
 novel·la i alguns trucs per fer-la arribar als editors i al públic. 
El curs te una durada de 10 hores i les dates són:  
1 a 22 de juliol, tots els dimarts de 18.30 a 21h.

Trobareu tots els detalls i també la manera d’inscriure-us-hi a: http://www.blancabusquetsescola.cat/escola-catala-blanca-busquets-escriure-per-publicar.html . 

La capacitat del curs és per 15 persones i les inscripcions seran per rigorós ordre de inscripció.

Aquest mes de febrer s’ha fet el primer curs i el balanç no pot ser més positiu, tant per part de la Blanca Busquets com dels alumnes.

Alguns dels comentaris dels alumnes han estat:

“No només m’ha aportat informació interessant. També m’ha servit per veure que algunes coses ja les porto ben encarrilades.” Josep de la Casa
“Gràcies per retornar-me les ganes d’escriure que tenia una mica perdudes.” Antònia Montes
“M’ajudarà a plantejar-me els meus escrits d’una manera més eficient des del punt de vista de captar l’interès dels lectors.” David Torres
“El més positiu ha estat prendre consciència d’alguns temes com ara la importància de tenir en compte el “target”, així com de la necessitat d’una “forma” (el ritme, l’inici, etc.).” Antoni Casals
“Per a mi ha estat una experiència molt positiva.” Jordi Terris
“El bon ambient i l’actitud propera de la Blanca un deu!” Josep de la Casa
“Estic convençuda que amb la teva ajuda veuré fet el meu somni realitat.” Antònia Montes
“La teva vitalitat, alegria i el saber comunicar i afinar en temes determinats.” Rosa Maria Carbonell
“Saps obrir perspectives.” Rosa Maria Carbonell
“M’ha servit per espantar alguns fantasmes i també per donar importància a algunes coses a les quals possiblement no havia parat mai prou atenció.Antoni Casals
“Només pel fet d’haver après a assumir que cal perdre la por a la retallada, el curs ha omplert les meves expectatives amb escreix.” Josep de la Casa

 

També es cert que s’han produït algunes petites critiques que s’aniran esmenant. Una d’elles ha estat que s’haurien de fer més pràctiques individuals i en el curs de juliol ja es faran, i que el curs es fa curt. En relació a això s’estan preparant cursos de tres mesos que es posaran en marxa a partir del mes d’octubre.

L’Escola d’Escriptura continua gestant nous cursos que es posaran en marxa a partir de l’octubre:  Inici en la narració creativa i de novel·la, així com altres serveis: informes de lectura, etc.  Al gener del 2015 es posarà en marxa un curs de conte.

També al 2015 l’Escola d’Escriptura Blanca Busquets sortirà de Barcelona. El primer curs s’ha programat a l’hivern del 2015 a Vic.

Anirem informant de tots els cursos i les seves respectives convocatòries.

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial