Totes les estacions de França, Oriol Ponsatí-Murlà

«Troben vint quilos d’or en un tren regional al sud de París i ningú els ha reclamat».

Un escriptor real i un altre de fictici llegeixen aquesta notícia al diari i pensen que aquest seria un bon tema per a una novel·la. Com ha pogut arribat una maleta carregada d’or en un tren? Qui se la pot haver descuidat? O potser algú l’ha abandonat expressament? En quines circumstàncies? Per quins motius?

Tots aquests interrogants generen una combinatòria infinita de possibilitats narratives que són explorades i explotades a Totes les estacions de França, un brillant joc literari que encreua diversos temps, enfocaments i personatges a la recerca d’una novel·la total o qui sap si d’una antinovel·la. 

Amb l’atmosfera tensa d’un thriller i una bona dosi d’ironia,
Oriol Ponsatí-Murlà ha compost una primera obra estimulant i enginyosa.

 

“Un brillantíssim exercici d’estil que fa pensar en els de Raymon Queneau i algunes peces de complicada estructura formal de Cortázar” Josep M. Fonalleras

Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978). Doctor en filosofia, editor, traductor, rapsode i antipianista. Professor associat de filosofia antiga a la Universitat de Girona i director d’Edicions de la Ela Geminada. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com El Punt, El País, La Vanguardia o el diari Ara.Ha traduït al català obres de Denis Diderot, Gianni Vattimo o Igor Stravinski. No ha fet ni té previst de fer cap màster.

Podeu descarregar el primer capitol del llibre aquí

Totes les estacions de Franca, Oriol Ponsatí-Murlà Premi Just M. Casero 2013,

ISBN: 978-84-9787-935-4, PVP 16 €