Un son profund. Dietari d’un curs de literatura universal. Enric Iborra

Un son profund. Dietari d’un curs de literatura universal. Enric Iborra

Aquest llibre recull el dietari de les classes de literatura universal impartides per Enric Iborra a l’IES Lluís Vives de València durant el curs 2010-2011. S’hi havia de tractar un temari que incloïa des de les literatures de l’antiguitat fins a la novel·la del segle XX, passant per la literatura medieval, el romanticisme i la novel·la realista, el simbolisme i el surrealisme… un oceà de lectures tan ampli i inabastable que finalment es va decidir que les classes es podien concentrar en sis obres clau: Èdip rei, l’Infern de Dant, Hamlet, Madame Bovary, Les flors del mal i La metamorfosi de Kafka.

 

Un son profund ofereix al lector un itinerari revelador a través d’alguns dels temes i de les obres fonamentals de la literatura universal, pensant especialment a copsar l’interès d’un grup d’adolescents que tot just comencen a iniciar-se en el plaer de la lectura.

“Reconec, pero, que la primera vegada que vaig llegir l’Ulisses, als 21 anys, no hi vaig penetrar gaire. Pero em va fascinar. Consulte la llibreta on anote totes les lectures que faig i comprove que el vaig tornar a llegir als 25 anys. A la tercera, passada la ratlla dels quaranta, va ser la vencuda. Als meus alumnes els dic que ja llegiran l’Ulisses quan siguen grans, si es que en tenen ganes. I si no, no passa res. A mes, de Joyce poden llegir tambe Dublinesos i el Retrat de l’artista adolescent, que son molt mes accessibles.”

Enric Iborra és professor de llengua i literatura catalanes a l’IES Lluís Vives de València. Ha publicat alguns llibres que, en part, són resultat  de les seves classes de literatura, com ara una antologia del conte modern i una història de la literatura catalana acompanyada d’una selecció de textos. El setembre del 2010 va obrir el bloc de literatura la serp blanca, «un dietari de lectures, però també un dietari de classes de literatura: un espai de conversació per als happy few a qui agrada parlar de llibres ». En molt poc temps va esdevenir un dels blocs de literatura més llegits, consultats i recomanats per professors i amants de la lectura. Un any més tard va inaugurar el web de literatura universal amb el mateix títol, en què sistematitzava els materials publicats al bloc.

Podeu fer un breu tast del llibre aquí

Col·lecció: Carta blanca, 32
Pàgines: 366
 PVP: 19 €

Experiència i innovació en la comunicació editorial