Els llibreters recomanen. Avui: Paula Jarrin de la Llibreria Al·lots

Els llibreters recomanen. Avui: Paula Jarrin de la Llibreria Al·lots

La Paula Jarrin de Llibreria Al·lots (Consell de Cent, 266, Barcelona) ens recomana:

La sopa de l’avi Sopa de abuelo de Mario Satz. Publicats per Babulinka Books

 “Neix Babulinka Books. Babulinka significa àvia en rus. Siguem savis els més aviat possible. Aquest és el seu lema. Aquesta entrada està dedicada als avis, als meus avis i al meu pare, que és el millor avi que poden tenir el meus fills

Hi ha llibres dels que t’enamores per ells mateixos, per la gent  que hi ha darrera i per una mena de màgia que es dóna quan tot això s’ajunta. Tinc el gran plaer de conèixer a la Mar, l’editora responsable de Babulinka, a qui l’energia se li escapa del seu cos i del seu cor. També he conegut al traductor de la sopa, l’Iñaki que ha fet una feina absolutament fantàstica i delicada que fa que tota la prosa del Mario Satz navegui sense entrebancs. I després he pogut llegir la sopa de l’avi. Un llibre petit, només en format. I m’ha arribat al cor.

La Catalina ha decidit deixar de menjar, qui sap si creu que així serà més bonica i desitjada, però per aquests mandats tirànics d’un segle ple de falses imatges, aquesta noieta adolescent ha decidit matar-se ben poquet a poquet. Una família desesperada té cura de la Catalina, dolçament, com si fos un cristall que en qualsevol moment es trencarà. La valentia de l’avi, l’Ezra la salvarà, però no com un súper-heroi i com qui fa màgia, refarà l’ànima desfeta i l’omplirà de raons per viure. Com?, us preguntareu. Doncs, fent sopa. I dibuixant tots els ingredients i deixant un raconet perquè la malalta es pugui concentrar i aprendre l’art de viure.

Catalina finalment es refà, però la vida dels savis és limitada, tan de bo no fos així. Temps després serà Catalina qui faci la sopa pel seu avi, que com el meu, un cop que ha acabat la seva missió aquí, marxa per continuar vivint dins nostre.

Tots necessitem una sopa i un avi que ens salvin en aquell moment en que tot s’ensorra. I sinó ens queden els llibres: petites joies com aquesta a on viuen avis savis.

Vull destacar quatre elements que fan aquest llibre una preciositat: la ploma sempre tan sàvia, decidida i ferma del Mario Satz, la traducció precisa, poètica i acurada de l’Iñaki Tofiño, les il·lustracions senzilles i clares de l’Albert Asensio i la valentia, força i amor de la Mar.

Voleu una petita joia? No ho dubteu… “ Paula Jarrin

 

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial