Neix Verdaguer Edicions

L’editorial que preserva i edita l’obra del poeta Jacint Verdaguer

 

Verdaguer Edicions és l’editorial de la Fundació Jacint Verdaguer que neix la tardor de 2013 amb el propòsit de garantir la lectura de l’obra de Jacint Verdaguer, sobre el text establert i anotat per acreditats estudiosos de la Societat Verdaguer, i de posar l’obra del poeta, amb la seva significació nacional i universal, a l’abast de tots els lectors d’avui.

La Fundació Jacint Verdaguer assumeix la responsabilitat i el risc de crear i sostenir una empresa editorial en uns moments en què el món de la cultura del llibre viu una revolució en la manera de produir i distribuir llibres alhora que de llegir. Verdaguer Edicions té la voluntat de reforçar la presència de Jacint Verdaguer, autor cabdal de la literatura catalana moderna, a les llibreries i a la xarxa.

El nou segell Verdaguer Edicions neix la tardor del 2013 amb la finalitat d’editar l’obra de Verdaguer i sobre Verdaguer i de fer-la arribar a tots els públics, tant als estudiosos com als lectors que senten el gust de la lectura i s’interessen per una obra i una vida tan extraordinàries.

La Fundació Jacint Verdaguer s’erigeix així en difusora i garant del text de Verdaguer establert per la Societat Verdaguer i els seus membres. Verdaguer Edicions difondrà el text establert com a base i punt de partença d’edicions futures de Verdaguer, i alhora assumeix la funció de vetllar pels canvis que es puguin derivar de noves recerques que afectin el text.

A Verdaguer Edicions partim d’una dilatada trajectòria. D’una banda la Casa Museu Verdaguer, que es va obrir el 1967, ha mantingut actives de llavors ençà diverses línies d’actuació entre les quals destaca la de les edicions. De l’altra, Verdaguer Edicions assumeix l’herència verdaguerista d’Eumo Editorial i de la Societat Verdaguer, institucions nascudes i crescudes al llarg de tres dècades a la Universitat de Vic, present també a la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles. És així com, en l’actual confluència i renovació d’objectius, Edicions Verdaguer assumeix el llegat i la missió de reprendre les dues línies editorials ben definides: les col·leccions «Obra Completa» i «Univers Verdaguer».

Els volums de l’Obra Completa ja publicats en paper, surten ara al mercat en versió digital. Els nous volums, que si es publicaran en paper, es començaran a publicar a partir del mes d’octubre. En breu s’anunciarà la programació.

Dossier de premsa de VERDAGUER EDICIONS 13092013