L’ARA incorpora la periodista Mònica Terribas com a consellera delegada i editora

L’ARA incorpora la periodista Mònica Terribas com a consellera delegada i editora

El president de l’empresa, Ferran Rodés, ha comunicat la decisió a la redacció acompanyat del director del diari, Carles Capdevila, i de la directora general, Marta Marrón.

El president de l’ARA, Ferran Rodés, ha comunicat aquesta tarda a la  redacció la decisió de la junta de socis i del consell  d’administració d’incorporar la periodista Mònica Terribas com a  consellera delegada i editora de l’empresa.    Rodés ho ha anunciat  acompanyat del director de l’ARA, Carles Capdevila i de la directora  general, Marta Marrón. Tots tres han volgut remarcar que la  incorporació de Terribas reforça l’estratègia de consolidar la  independència periodística del projecte i refermar els compromisos que  aquest mitjà de comunicació va proposar-se en origen a través del  seu manifest fundacional: “Perseguir la màxima qualitat i rigor ètic  com a garant dels valors de la nostra societat, amb autoexigència i  recerca de l’excel·lència”. Pels responsables de l’ARA, l’aportació  de Terribas serà decisiva en la recerca de nous horitzons per engrandir un projecte que té un compromís sòlid amb el periodisme  independent i amb Catalunya.
La trajectòria professional i la credibilitat de Terribas és clau per  a la projecció de futur de l’ARA i per als projectes multiplataforma d’un  equip, dirigit per Carles Capdevila, que acumula des de la seva creació  l’estímul i l’aportació dels actius del grup: la Fundació Carulla,  els empresaris Víctor Font, Daniel Martínez (Focus) i el mateix  Ferran Rodés, i els periodistes Toni Soler, Albert Om, Antoni Bassas,  Xavier Bosch, entre d’altres. Amb ella, l’ARA continuarà treballant per  donar a la nostra societat, en moments tan difícils, criteris,  interpretacions i opinions que els facin sentir copartícips de la  transformació que viu a hores d’ara el nostre país.

Mònica Terribas: la trajectòria

Mònica  Terribas i Sala (Barcelona, 1968) és periodista i professora titular  del de la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciada en ciències de la informació (periodisme, UAB, 1991) i doctora per la  Universitat de Stirling (Escòcia, Gran Bretanya, 1994), on va realitzar  la tesi doctoral becada pel British Council i La Caixa: ‘Televisió,  esfera pública i identitat nacional’ (1991- 1993).
En l’àmbit de l’exercici professional, després d’una temporada com a  redactora als serveis informatius de Cadena 13 l’any 1987, va començar a  treballar en televisió el 1988, amb els equips de Joaquim M. Puyal, i  des d’aleshores va desenvolupar tasques molt diverses, des de la  coordinació i el guió, fins a la direcció, en programes de la  televisió pública catalana, TV3: ‘La vida en un xip’ (1989-1991), ‘Tres pics i repicó’ (1988-1991), ‘Un tomb per la vida’ (1993-1994), ‘Persones humanes’ (1994-1996), ‘Som i Serem’ (1994-1996), ‘Avisa’ns quan  arribi el 2000’ (1997-2000) i ‘Temps era Temps’ (2000-2001). Va dirigir i  conduir el debat ‘Les dues cares’ (2001-2002). Després d’aquest projecte,  Mònica Terribas es va incorporar a la redacció d’informatius de TV3  per crear, conduir i dirigir posteriorment el programa informatiu de  tancament, ‘La nit al dia’, que va estar en antena des del 2002 fins al  maig del 2008, en què va deixar-lo per assumir la direcció de  l’empresa, càrrec que ha ocupat fins al mes d’abril passat.
Ha rebut, entre d’altres, el Premi Nacional de Cultura de periodisme de  la Generalitat de Catalunya (2003), el Premi Nacional de televisió (2007),  el Premi Serrat i Bonastre de televisió del Col·legi d’Enginyers  Industrials de Catalunya (2002), el Premi de l’Associació Espanyola de  Professionals de Ràdio i Televisió (2003), el Premi de Comunicació  Universitat Ramon Llull (2004), el Premi 1924 de Comunicació Audiovisual  (2004), el Premi Ciutat de Barcelona de televisió (2006) i el Premi Quim  Regàs de periodisme (2009).

Ha estat vicedegana dels estudis de periodisme a la UPF (2000-2004) i va  col·laborar periòdicament a la revista especialitzada en mitjans de  comunicació ‘Comunicació 21’ i a ‘El Periódico de Catalunya’. És membre  del Consell Assessor de les Universitats Públiques Catalanes (ACUP),  patrona de la Fundació Francesc Candel i de la Fundació La Roda.

Publicat a Ara 2 d’agost de 2012

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial