Fons de llibreria: 84, Charing Cross Road, Helene Hanff

Fons de llibreria: 84, Charing Cross Road, Helene Hanff

A l’octubre de 1949, Helene Hanff, una jove escriptora desconeguda, envia una carta des de Nova York a Marks & Co., la llibreria situada en el 84 de Charing Cross Road, a Londres.

Apassionada, maniàtica, extravagant i moltes vegades sense un duro, la senyoreta Hanff li reclama al llibreter Frank Doel volums poc menys que introbables que apaivagaran la seva insaciable set de descobriments. Vint anys més tard, continuen escrivint-se, i la familiaritat s’ha convertit en una intimitat gairebé amorosa.

Aquesta correspondència excèntrica i plena d’encant és una petita joia que evoca, amb infinita delicadesa, el lloc que ocupen en la nostra vida els llibres i les llibreries.

84, Charing Cross Road va passar gairebé inadvertit en el moment de la seva publicació, però des de la dècada dels setanta s’ha convertit en un veritable llibre de culte a banda i banda de l’Atlàntic.

Helene Hanff (Filadèlfia, 1918 – Nova York, 1997), de formació autodidacta, va iniciar la seva carrera literària escrivint obres de teatre i, més endavant, guions per a la televisió, llibres infantils, assajos històrics i polítics i col·laboracions en el New Yorker i Harper’s. La fama li va arribar després de publicar 84, Charing Cross Road, que va inspirar una pel·lícula protagonitzada per Anne Bancroft i Anthony Hopkins

 

Publicada en castellà per Anagrama i en català per Empúries

Experiència i innovació en la comunicació editorial