Crònica d’un naixement

Crònica d’un naixement

Ahir a Barcelona vam viure un esdeveniment excepcional: va néixer una llibreria. En un moment en què la norma general és el tancament d’empreses, l’augment de l’atur, la pèrdua de consumidors de cultura i, en definitiva, el retrocés de la societat, alegrem-nos i celebrem que encara hi ha gent que creu que val la pena lluitar i tirar endavant.

Ahir al vespre el carrer Provença, 232 de Barcelona es va omplir d’amics, saludats i coneguts. Tots reunits per recolzar l’Olga, la Mireia i el Tono en un ambient alegre en què l’optimisme i les bones vibracions omplien cada metre quadrat de La impossible i del carrer -ja que el poder de convocatòria va ser tan alt que vam haver d’ocupar l’espai públic-. Es van apropar fins allà autors, periodistes, editors, distribuïdors, llibreters, agents literaris… no hi va faltar ningú, perquè un esdeveniment com aquest bé es mereixia la presència de tothom, fins i tot del conseller de cultura Ferran Mascarell i del tinent d’alcalde Jaume Ciurana.

Diuen que quan es tanca una porta s’obre una finestra o la llegenda urbana que la paraula crisi pels xinesos també vol dir oportunitat, doncs bé, La impossible n’és un clar exemple, ja que del tancament d’una llibreria n’ha nascut una altra al mig de l’Eixample, apostant per la proximitat, pels llibres en català i per la feina ben feta. Un oasi en ple desert.

En aquesta trobada vespertina, també van posar el seu granet de sorra altres valents que han sabut reinventar-se i amb il·lusió estan tirant endavant projectes com ara Sopa de Lletres Núvol, entre d’altres. Felicitem-nos també per ells perquè no deixen que aquest món nostre caigui sense  remei.

La inauguració d’una nova llibreria en una ciutat com Barcelona no hauria de ser notícia, hauria de ser un fet habitual, malauradament últimament la tendència és justament la contrària: plorar perquè n’ha tancat una més. Així que per no continuar lamentant-nos, mirem endavant i fem que La impossible estigui amb nosaltres durant molts anys.

 

 Sandra Márquez – Editora – @smarquol

Experiència i innovació en la comunicació editorial