Produccions del Primer Cinquena duu La Trilogia sobre Jaume I El Conqueridor, d’Albert Salvadó, al cinema

La producció del film,  que té previst iniciar  el rodatge a mitjans de 2015, preveu un pressupost global de 60 milions d’euros en inversió de capital  privat internacional

Aquest matí de divendres, 7 de juny de 2013, el productor executiu i CEO de Produccions del Primer Cinquena, Jordi Carbonell, al costat de l’autor de la trilogia, Albert Salvadó, de la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística del Govern d’Andorra, Montserrat Planelles, han presentat el projecte cinematogràfic  per traslladar a la gran pantalla la trilogia sobre Jaume I el Conqueridor:  El punyal  del sarraí, La reina hongaresa i Parleu o mateu-me.

Carbonell ha confirmat que ja s’ha iniciat la ronda de finançament internacional a través de la firma Neo Art Entertaiment encapçalada per Antonia Nava, responsable de packaging internacional, amb l’objectiu d’assolir el pressupost previst de producció que ronda els 20 milions d’euros per pel·lícula. De fet, tal i com ha explicat el responsable de P15a, el projecte té una clara vocació d’emprenedoria en el sentit que tot el capital invertit serà privat. “Només demanem  a les institucions públiques  el seu suport  logístic perquè s’agilitzin les gestions  administratives per al rodatge i, com no, el seu suport en la promoció internacional del film”.

El projecte presentat avui és, per tant, una ambiciosa producció que “vol difondre  la figura carismàtica de Jaume I el Conqueridor i,  per extensió, la història de Catalunya al món”.  Tanmateix, des de la perspectiva  d’una  productora  independent,  es  vol contribuir  a  dinamitzar  el  sector  audiovisual  de Catalunya. “Creiem  que  Catalunya  ha   d’esdevenir  la   Califòrnia  del   Mediterrani,  però   hem d’assentar les bases apostant des de la iniciativa privada amb  projectes atractius i sòlids  des de la perspectiva financera. També des de les administracions públiques, amb  eines  estratègiques que revitalitzin la indústria cinematogràfica del país”.

Antecedents Produccions del Primer Cinquena

Produccions del Primer Cinquena, S.L (P15A) neix el 31 de Març de 2011, amb la clara vocació de produir pel· lícules independents amb un marcat perfil comercial i internacional.

P15A ha realitzat més de 80 projectes audiovisuals entre videoclips i espots comercials. I, entre les seves peces cinematogràfiques, destaquen:

‘Para  Elisa’  (Estrena tardor 2013) Llargmetratge:  Terror Psicològic, dirigit per Juanra Fernández, rodada a Cuenca. Produïda per Jordi Carbonell. Muntatge: Alex Carbonell. Dir. De Fotografia: David Valldepérez.

‘Nasciturus’ (2009) Migmetratge: Thriller policíac, dirigit per l’Àlex Carbonell, rodada a Barcelona, què va tenir una gran acollida reben el reconeixement del Director Juanma Bajo Ulloa. Trailer: www.youtube.com/watch?v=vl_Yup0Own4

‘Reyes’ (2009/2010) Curtmetratge: Rodada a Màlaga. Dirigida pel director malagueny Juan Luís Moreno Somé i interpretada  en el seu paper principal per l’actor, Roger Pera. Presentat  a la secció oficial del festival de Màlaga en l’apartat de videocreacions. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A80BL19aLAg

‘Porque la vida puede ser maravillosa’ (2011) Curtmetratge: Rodada a Barcelona i dirigida pel director malagueny Juan Luís Moreno Somé. Presentat al Notodo Film Festival.

Equip professional Produccions del Primer Cinquena

Jordi Carbonell (03/09/1963). CEO
Va començar la seva trajectòria audiovisual amateur com ajudant de producció de les primeres Fires al Teatre  al  carrer  de  Tàrrega  (1981-1985)  d’on  és  originaria  la  seva  familia.  Posteriorment,  va  produir diferents muntatges teatrals amb la companyia “La piga” (1985-1987).
Després d’un parèntesi de 10 anys dedicats a l’àmbit de la Direcció de Màrqueting i de Comunicació de diferents   empreses   a  nivell  nacional,   va  tornar  a  la  producció   de  curtmetratges   per  a  diferents productores   i a escriure guions de curts per a diferents directors fins arribar a l’any 2011 on va decidir, juntament amb el seu fill i soci, fundar Produccions del Primer Cinquena.

 

Àlex Carbonell (28/12/1990). Director tècnic.
Curs de Nivell Superior de Cinema i TV, IDEP (2007-2008); Diplomat en Muntatge / Postproducció i So al CECC (2008-2010); Màster en Postproducció i Efectes Especials amb After Effects i Eyeon Fusion a FXTraining  Animation.  Té  experiència  com  a  muntador,  elèctric,  tècnic  de  so  i  càmera  en  diferents projectes audiovisuals.
El seu primer migmetratge va ser Nasciturus (2009) www.vimeo.com/9409339
Va rebre el Premi al III Certamen de Creació Audiovisual Las Rozas 2008 a la millor obra d’impacte visual (RGB): www.youtube.com/watch?v=mbLwzMWihbs

 

Jordi Vidal Llorach (4/09/1973). Director de Màrqueting i Foundrising.
 La  seva  funció  es  basa  en  la  recerca  d’empreses  que  inverteixin  en  els   diferents  projectes  de  la productora, tant a nivell d’inversió privada com patrocinis o publicitat, entre altres.

 

Enric  Berenguer García (11/08/ 1949). Cap de producció. 
Fotògraf professional des de l’any 1972. Va començar la seva activitat professional en el camp de l’arquitectura  i interiorisme.  L’any 1979 va optar per la fotografia publicitària,  industrial i d’obres d’art, sense abandonar els sectors on va començar.
Més tard va redirigir la seva experiència  cap a la moda i la col·laboració  amb artistes visuals per a la realització d’obres amb suport fotogràfic.

 

Per més informació:
Jordi Trilla  –  93 217 53 40  –  675 78 62 50
comunicacio@p15a.com  www.p15a.com