Els llibreters recomanen. Avui: Irene Tortós de la Llibreria L’altell

Els llibreters recomanen. Avui: Irene Tortós de la Llibreria L’altell

La Irene Tortós de la Llibreria L’altell (carrer Canal, 2, Banyoles) ens recomana:

La veritat sobre el cas Harry Quebert, Joël Dicker, publicat en català per La Campana i en castellà per Alfaguara

 “Vaig rebre una novel·la un mes abans de la seva sortida al nostre país, tant a través de l’editora en castellà, com la de català, dues editores que em mereixen molt de respecte per tot el catàleg que tenen. Per tant, no vaig tenir cap dubte que l’havia de començar a llegir el més aviat possible. Em trobava davant un llibre molt gruixut i, com ja fa temps, no acostumo a llegir les contraportades dels llibres, per això vaig començar per la primera pàgina sense saber què em trobaria, estava a la confiança de qui m’havia fet arribar el llibre.

Ara acabo de tancar-lo, la seva lectura m’ha deixat tant amarada de tot el que viscut amb ell que necessito posar ordre a tot plegat. Primerament us he de dir que és sorprenentment bo, molt bo! I us adverteixo que podeu córrer el risc de patir insomni durant sis-centes vuitanta-dues pàgines. No permet ni un moment de respir als seus lectors.

El jove escriptor, Joël Dicker, ha escrit un llibre admirable, ple de falses aparences, girs, investigacions policials, passió… i tot amb una habilitat i construcció sorprenents.

La història va a cavall entre la dificultat de ser escriptor i la desaparició de Nola, una mena de Lolita enamorada de l’escriptor Harry Quebert, amic i professor d’un altre escriptor, Marcus Goldman, el narrador que ens explica la novel·la, i que vol esbrinar què va passar en un poble d’Amèrica l’estiu de 1975.

La recerca i les descobertes són combinades amb temes d’escriptura, la creació i la dificultat de ser escriptor.  L’edició i la comercialització són temes que també es van analitzant. Així mateix, els consells que dóna Quebert sobre l’escriptura són boníssims.

Curiosament és una novel·la molt americana, però escrita per un jove suís. A França està tenint molt d’èxit, al nostre país la seva publicació és imminent. És un llibre perfecte per a l’estiu, però aquí no s’aturarà, li espera una llarga vida. Estic convençuda que se’n sentirà a parlar molt i que vosaltres mateixos, lectors, la recomanareu molt.

Encara no us he convençut? Si us plau, llegiu-vos-el; no tinc paraules per dir-vos quant he gaudit amb ell.” Irene Tortós

Experiència i innovació en la comunicació editorial