L’àngel de les tenebres, Josep-Lluís González

L’àngel de les tenebres, Josep-Lluís González

L’àngel de les tenebres, Josep-Lluís González

Call de Barcelona, any 1348.

Arriba la pesta negra.

És el moment de la venjança.

 

Any 1348. Amb l’arribada de la pesta a Barcelona, Xamuel Benvenist, procurador delcall i alhora metge del rei Pere III el Cerimoniós, fa tancar les portes del call per aïllar la població jueva de la resta de la ciutat. Però mentre la pesta assola Barcelona, una sèrie d’assassinats esfereïdors estendrà el terror entre els jueus barcelonins, com si el mal hagués quedat tancat igualment dins del call. I el mateix Xamuel Benvenist haurà de demostrar la seva innocència.

Primeres pàgines L’ÀNGEL DE LES TENEBRES

Booktrailer

 

Josep-Lluís González (Sabadell el 1965) va cursar Filologia Anglesa (UB) i va completar els estudis a les universitats de Warwick, la Sorbona i Oxford, on es va doctorar. Durant la seva estada de vint-i-tres anys al Regne Unit, va treballar Eton College i també per a la Universitat de Cambridge. Va ser president de l’Anglo-Catalan Society i de Catalans UK. El 2011 va tornar definitivament a Catalunya com a director de la British School of Barcelona.

Ha guanyat el I Premi Plaerdemavida de Novel·la Històrica amb L’esguard d’Orfeu (Llibres de l’Índex 2003), el XXIII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre amb Des del cor del Marroc (Cossetània 2006) i ara el XXIV Premi Literari Vila d’Ascó amb L’àngel de les tenebres (Angle 2013).

Bon coneixedor del judaisme i del món medieval, amb un riquíssim llenguatge i una enorme capacitat per introduir el lector en la vida real de l’època, Josep-Lluís González ha creat una potent novel·la d’intriga en què els personatges lluiten pel poder, per l’amor, per la seva identitat, sota l’amenaça constant de la pesta i d’un assassí esmunyedís.

A tots els àngels que heu caigut
en l’eterna percaça de la felicitat.
 
כִּי עָשִׂיתָ זֹּאת אָרוּר אַתָּה מִכָּל-הַבְּהֵמָה וּמִכֹּל
חַיַּת הַשָּׂדֶה עַל-גְּחֹנְךָ תֵלֵךְ וְעָפָר תֹּאכַל כָּל-יְמֵי חַיֶּיךָ
 
Per haver fet això, seràs maleït entre totes
les bèsties i tots els animals feréstecs.
T’arrossegaràs damunt del ventre i menjaràs
pols tot el temps de la teva vida.
(Gènesi 3:14)
L’àngel de les tenebres, Josep-Llúís González
 
Pàgines: 272 – PVP: 17,90 €

Experiència i innovació en la comunicació editorial