XXIV Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira (Edicions Bromera)

XXIV Premi de Novel•la Ciutat d’Alzira (Edicions Bromera)

12 d’abril del 1097. Al petit castell de Dornoch arriba un home alt i prim, un poc encorbat i amb el nas aixafat i deforme. És Macbeth, fill de Macbeth, rei d’Escòcia. Va a trobar-se amb Fleance, fill de Banquo, amb qui l’uneix una història de crims i sang. Han passat quaranta anys des que el rei Macbeth va morir decapitat com a venjança d’un dels crims que havia ordit per aconseguir regnar. Què pretenen ara dos vells, a la seixantena, quan a penes se sostenen dempeus?

Es tracta d’un duel sense dagues, de regles incertes i orígens llunyans, de paraules i records, de profecies i revenges, però d’un duel ferotge al cap i a la fi. A partir d’aquesta trobada, hi té lloc tota una nit d’esdeveniments, secrets i confessions, just abans d’una batalla decisiva.

Descarregar les primeres pàgines

Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. És autor d’una vintena de llibres, entre els quals destaquen Jocs de corrupció, Apocalipsi blanc, Roger de Flor, L’últim hivern de Ramon Llull, Els Llops, La segona mort de Jesús de Natzaret i Faust, el terrorista. La seva obra ha estat guardonada amb premis com el Joanot Martorell, el Josep Pla o el Carlemany. Ha estat redactor del diari El País i col·laborador d’El Periódico, La Vanguardia i l’Avui. També ha estat guionista de ràdio i de televisió, i col·laborador en tertúlies de Catalunya Ràdio, Com Ràdio, RAC1 i altres mitjans.

Puigpelat ha creat una trama apassionant plena de secrets, traïcions i crims construïts sobre un engranatge metaliterari perfectament elaborat, que permet interpretar el clàssic des d’unes dimensions noves i que converteix l’obra en una continuació que convida al redescobriment del personatge de Shakespeare.

 

El retorn de Macbeth va obtenir el Premi de novel·la Ciutat d’Alzira 2012 i el publica Edicions Bromera

Dades técniques:
El retorn de Macbeth, Francesc Puigpelat
Col·lecció: «L’Eclèctica» núm.221
Format: 15 x 23,2 cm
Pàgines: 352
ISBN: 978-84-9026-092-0
Preu: 19 €

 

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial