XII Memorial Pere Rodeja

XII Memorial Pere Rodeja
Memorial Pere Rodeja
Gremi de Llibreters
XII Memorial Pere Rodeja

XII Memorial Pere Rodeja

Sílvia Muntané i Gerard Remendo de la Llibreria Saltamartí, i la guionista i periodista cultural Anna Guitart guanyadors del XII Memorial Pere Rodeja

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931- 2009), considerat exemple i mestre en l’ofici de la llibreria, té per finalitat:

  • Estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes, l’arrelament en el territori, la influència en els hàbits lectors, la complicitat amb l’entorn cultural, el servei i tot allò que hagi donat i doni prestigi a l’ofici de llibreter.
  • Distingir la tasca d’una persona o entitat que hagi destacat per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats de les llibreries i la seva difusió.

 

D’acord amb les bases, el jurat, format per Jordi Grau, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, però sense vot, reunit telemàticament el 17 de febrer de 2023, ha emès el dictamen següent:

Concedir el premi als llibreters Sílvia Muntané i Gerard Remendo de de la Llibreria Saltamartí, de Badalona.

El nom, referència al poema de Joan Brossa, tota una declaració d’intencions a la tercera ciutat més gran de Catalunya. Dinou anys d’història, de servei, de mediació cultural en un lloc molt divers; d’acostament dels autors als lectors, sigui amb presentacions o clubs de lectura, i essent arreu, en qualsevol esdeveniment que tingui a veure amb els llibres, com també en els mitjans de comunicació, a través de recomanacions. També es vol destacar la riquesa del seu fons, ampli i divers, que abraça des de la novetat a la lectura fàcil, la novel·la gràfica i el còmic, l’especial atenció a la literatura catalana, i, no cal dir-ho, a servir tot allò que el client demani. I perquè s’ho llegeixen tot i per això ho coneixen i ho defensen.

Concedir el premi a la divulgació dels llibres i les llibreries: la guionista i periodista cultural Anna Guitart.

Pels anys que fa que treballa a favor de la literatura; per la seva cultura àmplia i diversa; per promoure el gust per la literatura, amb gràcia i amenitat; per ser en multitud d’actes, ben diferents, siguin de presentacions de llibres, premis o fires i esdeveniments, i també en mitjans de comunicació, de la premsa escrita a la ràdio i la televisió, i sempre amb gran capacitat de generar ressò i l’estima als llibres.

Experiència i innovació en la comunicació editorial