La casa dels caps de setmana, Marta Pasqual

La casa dels caps de setmana, Marta Pasqual
La casa dels caps de setmana, Marta Pasqual
La casa dels caps de setmana
Marta Pasqual
Editorial Empúries
La casa dels caps de setmana, Marta Pasqual

La casa dels caps de setmana, Marta Pasqual

Premi Just M. Casero 2022

 

La casa dels caps de setmana era la il·lusió de l’Oriol i l’Anna: un espai idíl·lic, perfecte perquè la nena, la Blanca —i anys a venir les netes Sara i Carla— juguessin al bosc, es fessin grans, descobrissin el món. I ho ha estat… gairebé sempre. Perquè la casa també és un lloc d’ombres que s’acumulen lentament. L’escenari d’uns fets silenciosos, callats, que al llarg dels anys van viciant l’atmosfera de la vida familiar, convertits en una presència sòrdida indefugible que ho tenyeix tot, una pressió creixent que sembla exigir alguna mena de resposta, un alliberament.

Guanyadora del Premi Just M. Casero, Marta Pasqual dona veu a tots els protagonistes per bastir una intensa novel·la coral. Una narració esplèndida que sap trobar el grau just de distància i sensibilitat i que explica el que passa, el que es calla i allò a què se sobreviu.

Marta Pasqual (Girona, 1983) és aspirant a patinadora, pianista, ballarina i guionista amb Larry David. Mentre això no arriba, treballa com a professora de literatura francesa a secundària i professora associada a la Universitat de Girona. Doctora en Filologia Catalana, és autora de l’assaig Joan Sales, la ploma contra el silenci (2012) i de les

novel·les El malaventurat senyor Clauss (2022) i La casa dels caps de setmana (premi Just M. Casero 2022). També ha publicat diversos treballs sobre Aurora Bertrana i ha traduït literatura infantil de l’italià.

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial