L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys

L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys
Ateneu Barcelonès
L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys

L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys

L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys al servei de la cultura, el país i la llengua, i encara el futur amb nous reptes i projectes.

L’Ateneu Barcelonès celebra 150 anys i és per això que afronta reptes i projectes de futur que situïn l’entitat a l’epicentre cultural del país. La junta directiva presidida per Isona Passola i Vidal i formada per Lluïsa Julià Capdevila, Ricard Faura i Homedes, Pedro Santos e Silva, Elisabet Cirici i Amell, Daniel Faura Llimós, Rosa Maria Malet Ybern, Jordi Guiménez Guirao, Paula Przybylowicz Vidal, Laura Feliu i Martínez, Marià de Delàs Malet i Carme Gual Via, ha estat treballant amb la voluntat de modernitzar l’Ateneu i fer-lo econòmicament sostenible tot conservant la seva personalitat. En aquest moment, les obres realitzades a l’entrada de carruatges, des d’on s’accedeix a la nova oficina d’atenció al soci, i la restauració del sostre de la biblioteca són dues de les actuacions més visibles.

L’objectiu de l’actual junta és consolidar continuïtat de l’Ateneu Barcelonès en l’era digital i de constant transformació que vivim.

Durant la celebració dels 150 anys també s’han tirat endavant altres propostes per millorar l’entitat i  mirar al futur i amb la ferma voluntat dobrir les portes de lAteneu Barcelonès a tota la ciutadania. En són bons exemples: la mostra interactiva “LAteneu Barcelonès, entra, visita, coneix… el Palau Savassona” comissariada per Lluïsa Julià i Capdevila, que proposa un doble recorregut per l’edifici que permet conèixer-ne millor la seva història i les seves obres d’art; els nous epistolaris del cicle correspondències que tindran com a protagonistes a Anna Murià i Mercè Rodoreda, i Víctor Català i Joan Maragall.

Com ha mostrat la seva història, l’Ateneu Barcelonès és una entitat central per conversar, debatre, formar-se, estudiar… i per gaudir d’un jardí al cor de la Barcelona antiga. És per això que el primer cap de setmana de novembre obrirà les portes a tothom qui vulgui visitar-la. Així mateix, s’ha contractat un nou servei de restauració, s’han ampliat els horaris (fins a les 24h) i tothom hi pot accedir prèvia reserva.

Els actes de celebració dels 150 anys de l’Ateneu Barcelonès es perllongaran al llarg del 2023 amb propostes que anirem presentant i que estan vinculades al patrimoni artístic i cultural de l’entitat, com el programa «Testimonis visuals del nostre temps» en què artistes contemporanis de la col·lecció de l’Ateneu dialogaran sobre art amb els seus experts

Experiència i innovació en la comunicació editorial