Malentès a Moscou, Simone de Beauvoir

Malentès a Moscou, Simone de Beauvoir
Malentès a Moscou, Simone de Beauvoir
Malentès a Moscou
Simone de Beauvoir
Navona
Malentès a Moscou, Simone de Beauvoir

Malentès a Moscou, Simone de Beauvoir

Per primera vegada en català, un dels petits tresors amagats de l’obra de Simone de Beauvoir

Nicole i André són una parella de professors francesos jubilats que viatgen a Moscou per visitar la Masha, filla d’ell, nascuda en un primer matrimoni. En un joc subtil de pensaments i reflexions dels dos personatges principals es va configurant la consciència que tenen del seu present, com si el distanciament de la seva vida parisenca habitual fes de catalitzador per adquirir un coneixement final de si mateixos i de la seva relació.

A través d’aquesta història, Beauvoir tracta temes com les crisis de parella, la por a envellir o el sentiment de fracàs per no haver assolit la meta de les aspiracions juvenils. Inspirada en les seves estades amb Sartre a la Unió Soviètica durant la dècada de 1960, l’autora contraposa en aquesta curiosa novel·la l’entusiasme per aquell país en els seus inicis amb la decepció posterior davant la desaparició d’un pur i somiat ideal socialista.

Simone de Beauvoir (1908-1986), filòsofa, novel·lista i assagista, és una de les grans escriptores franceses del segle XX. La seva amistat amb Sartre va influir sobre el seu pensament filosòfic a la vegada que va impulsar el seu compromís per la causa de la llibertat de l’individu. L’assaig El segon sexe, publicat el 1949, es va convertir en la referència imprescindible del feminisme modern i li va donar fama internacional.

Traducció d’August Rafanell

Experiència i innovació en la comunicació editorial