La Mansarda publica: “Abraham Lincoln” de James M. McPherson

La Mansarda publica: “Abraham Lincoln” de James M. McPherson

Aquesta magnífica biografia curta de Lincoln ofereix un retrat revelador d’un dels gegants de la història dels Estats Units d ‘Amèrica.

És la presentació més breu i concisa que s’ha escrit sobre Lincoln, un volum que han de tenir tots els qui estiguin interessats en la història dels Estats Units o en la del seu més gran president. A més a més, la traducció d’aquest llibre donarà moltes claus per interpretar un dels moments més decisius del naixement de la nació americana i coincideix amb l’estrena de la pel·lícula homònima dirigida per Steven Spielberg, Per mitjà d’aquest relat curt sobre Lincoln, McPherson, guanyador del premi Pulitzer, ens ofereix una biografia fascinant d’un home d’origen humil que va preservar el país durant la seva més gran catàstrofe i que es va desfer de l’assot que representava l’esclavisme.

«L’Abraham Lincoln de James McPherson és una joia. És la millor biografia curta que s’ha escrit mai sobre el setzè president dels Estats Units d’Amèrica» (David Herbert Donald, guanyador del premi Pulitzer, autor de Lincoln).

«Escrit amb decisió i assenyadament concís, el nou llibre de James M. McPherson és una contribució inestimable: una biografia fidedigna d’Abraham Lincoln que es pot llegir d’una tirada» (Douglas L. Wilson, guanyador del premi Lincoln, autor de Lincoln’s Sword).

«Tots els americans i, de fet, totes les persones del món que vulguin entendre la figura del preeminent president dels Estats Units haurien de llegir l’Abraham Lincoln de James McPherson» (Lewis E. Lehrman, autor de Lincoln at Peoria i fundador del Lincoln Institute).

«El llarg Abraham Lincoln per fi ha trobat la seva millor biografia curta. McPherson toca més temes sobre Lincoln del que un lector pot, raonablement, esperar, i fa bo allò de “menys és, realment, més”» (Ronald C. White, Jr., autor d’A. Lincoln: A Biography).

James M. McPherson és professor emèrit d’història a la Universitat de Princeton. Ha publicat nombrosos llibres sobre la guerra de Secessió, entre els quals cal esmentar el guanyador del premi Pulitzer,Battle Cry of Freedom, el best-seller del New York Times, Crossroads of Freedomi For Cause and Comrades: Why Men Foughtin the Civil War, que vaguanyar el premi Lincoln.

L’autor d’èxit James M. McPherson segueix el fill de Thomas Lincolni Nancy Hanks des dels seus primers anysa Kentucky, Indianai Illinois, fins a la reeixida carrera coma advocat, el matrimoni amb Mary Todd i la legislatura que va passar al Congrés. Serem testimonis del lideratge que exerceix en el si del moviment republicà antiesclavista, dels famosos debats amb Stephen A.Douglas (un vell conegut i antic rival per l’amor deMary Todd) i de la seva proclamació com a candidat a president el1860. McPherson ens descriu el paper magistral que va fer, un cop escollit president,com a comandant en cap durant la guerra de Secessió,la redacció de la proclamació d’emancipació i el seu assassinat a mans de John Wilkes Booth. Al llibre també s’hi tracta del llegat perdurable de Lincolni de per què continua essent un heroi protopic dels EstatsUnits dos-cents anys després deixer. 

 

Títol:  ABRAHAM LINCOLN

Autor:  James M. McPherson

Col·lecció: Palestra

EAN: 978-84-939664-7-8

PVP (IVA inclòs):  15.90 €

Editorial: La Mansarda

 

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial