La guardiana dels records de Kíiv, Erin Litteken

La guardiana dels records de Kíiv, Erin Litteken
La guardiana dels records de Kíiv, Erin Litteken
La guardiana dels records de Kíiv
Erin Litteken
Navona
La guardiana dels records de Kíiv, Erin Litteken

La guardiana dels records de Kíiv, Erin Litteken

La novel·la sobre la gran fam d’Ucraïna silenciada pel govern rus.

Inspirada en la història que el món va oblidar i que el govern rus nega, Erin Litteken escriu la història d’una fam provocada per l’home i que, a Ucraïna, es va endur gairebé 4 milions de vides.

El 1929, la Katya té setze anys, viu envoltada de la família i està enamorada del seu amic de la infància. Quan els activistes de Stalin comencen a arribar a Ucraïna defensant la grandesa de l’agricultura col·lectiva, són només uns pocs. Però aviat els veïns comencen a desaparèixer, i els que parlen no són vistos mai més. A partir d’aquest moment, cada dia és un futur incert. A més, la resistència té un preu, i, mentre la gana desesperada s’apodera del camp, la supervivència sembla més un somni que una possibilitat. Tanmateix, fins i tot en els moments més foscos, l’amor continua present.

Setanta anys després, una jove vídua descobreix el diari de la seva àvia, que li revelarà els secrets llargament enterrats del passat turmentat de la seva família, alhora que li ensenyarà a fer les paus amb l’amor després d’haver perdut el seu marit. Aquesta és una història sobre la resiliència de l’esperit humà, l’amor que ens acompanya en les nostres hores més obscures i el veritable horror del que va passar durant l’Holodomor, una de les fams més grans de la història d’Europa.

“Mai vaig imaginar que la publicació de la meva novel·la sobre un assalt passat al poble ucraïnès coincidiria amb una tragèdia tan paral·lela.
Els ucraïnesos avui lluiten pel seu país amb una força i una tenacitat que han captivat el món, però és impossible negar que la història es repeteix. És horrible, i hem de fer-ho millor. Com a neta d’un refugiat ucraïnès de la Segona Guerra Mundial, aquesta guerra m’interpel·la i em devasta.

Tot i que no podem canviar la història, tots podem aprendre d’ella i fer alguna cosa per ajudar el poble ucraïnès d’avui.
El meu cor està amb els valents ucraïnesos que defensen el seu país, la seva cultura i les seves vides, tan aleshores com ara.”  Erin Litteken

 

 

Experiència i innovació en la comunicació editorial