A la taigà, Aina Riera Serra

A la taigà, Aina Riera Serra
A la taigà, Aina Riera Serra
A la taigà
Aina Riera Serra
Editorial Fonoll
A la taigà, Aina Riera Serra

A la taigà, Aina Riera Serra

XXIV Premi de Poesia Alella a Maria Oleart

El desembre de 2021 Aina Riera Serra va topar amb un article de Toni Padilla que portava per títol L’àvia que vol viure sola al cor de Sibèria. El periodista parlava d’una dona de 76 anys, que es diu Agafia Lykov i que ha viscut sempre a una taigà, un bosc boreal de la zona meridional de Sibèria. I és la història de l’Agafia la que inspira aquest poemari que ens parlar del valor de la solitud i la introspecció, uns valors que la pandèmia ha posat de nou en el debat de les relacions socials i la intimitat.

La natura escarpada, la muntanya, una taigà… poden es­devenir santuaris per practicar l’ascetisme i connectar-se amb les divinitats, més enllà de noms i formes. Amb un llenguatge atrevit, potent, que evoca, que invoca, i que, a través d’un ús molt peculiar del silenci, ens interpel·la, en­trem dins d’A la taigà, dins d’una atmosfera tan ben crea­da, tan ben esculpida, d’intimitat, de silenci, de secret, de pregària i, en definitiva, de cerca de sentit. Un petit interro­gant escrit sobre la neu.

“A la taigà és una invitació a descobrir els secrets que Agafia guarda sota l’escorça. Un viatge a la despossessió més radical. Un convit a restar a la intempèrie en el qual ens situa tota poesia”.  Caterina Riba, prologuista i membre del jurat del Premi

Experiència i innovació en la comunicació editorial