Fusta d’eucaliptus cremada, Ennatu Domingo

Fusta d’eucaliptus cremada, Ennatu Domingo
Fusta d’eucaliptus cremada, Ennatu Domingo
Fusta d'eucaliptus cremada
Ennatu Domingo
Nanova
Fusta d’eucaliptus cremada, Ennatu Domingo

Fusta d’eucaliptus cremada, Ennatu Domingo

Un testimoni impressionant i valent que desmunta tots els mites sobre l’adopció, els orígens i la identitat.

Un relat autobiogràfic en primera persona i un assaig polític que neix de la reflexió i l’experiència.

 

Fusta d’eucaliptus cremada ens capbussa en les vivències inoblidables d’una nena de set anys a l’Etiòpia rural de principis dels anys 2000 abans de ser adoptada per una família catalana. Ja d’adulta, es continua preguntant el perquè de les condicions de vida de la població etíop rural de la qual ella va formar part de petita —especialment les de les dones—, a la vegada que analitza com es viu amb més d’una identitat i què significa perdre i recuperar la llengua de la infància.

La riquesa del testimoni de l’autora pot ajudar a desconstruir les visions paternalistes i euro centristes que encara imperen arreu, acostant el lector al nomadisme i fent-lo viatjar amb ella a través dels diferents nivells de narració.

És un d’aquells textos que es llegeixen d’una glopada; necessari i imprescindible per entendre el nostre món.

Ennatu Domingo. Va néixer a Etiòpia el 1966. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat de Kent a Canterbury (Anglaterra) i màster en Conflicte Internacional i Seguretat per la Universitat de Kent a Brussel·les (Bèlgica). Ha treballat com a becària a International Crisis Group (ICG), a la seu de Nairobi (Kenya); va obtenir una Beca Schuman per treballar al Departament d’Afers Exteriors del Parlament Europeu a Brussel·les, en l’àmbit de les relacions de la Unió Europea amb els països de l’Àfrica, el Carib i el Pacífic; i actualment és assistent de recerca del think tank European Center for Development Policy Management (ECDPM), a la seu de Maastricht (Holanda).

Experiència i innovació en la comunicació editorial