Bedlam Darrere les hores càlides – Premi Casero 2012

Bedlam Darrere les hores càlides – Premi Casero 2012

Benvinguts a Bedlam, el poble congelat.

Bedlam (Editorial Empúries) és una singular barreja entre un conte d’aparença infantil i l’intent de bastir els simbolismes d’una comunitat on l’oblit senyoreja com una mena de llosa i és necessari com a taula de salvació. L’acumulació d’esdeveniments sorprenents i fantàstics ens acosta, amb una prosa acurada, al noble propòsit d’esdevenir una faula moral, una reflexió sobre la pèrdua i la reconstrucció.

Una faula moral, una reflexió sobre la pèrdua i la reconstrucció.

«Durant la nit, mentre l’Agnès havia estat cosint en somnis, en Haiku va mirar llargament per la finestra. Ningú sap què pensava aquella nit. Però feia, veritablement, una cara de certesa absoluta. Aquella mirada de convicció ferma i inamovible que només tenen alguns capellans. Mirava l’horitzó estrellat, mentre el rostre se li il·luminava de la resplendor provinent de fora la finestra. Era el neó immens que sobrevolava el poble clavat a un zepelí. Una lletra lligada i blava deia: “Benvinguts a Bedlam, el poble congelat”. Va somriure, va tancar el llum de la tauleta i en la foscor de la cambra va respirar tranquil. Com quan un gat respira una becaina, voltat de cabdells i carícies».

 

“Una novel·la amb una aire naïf que recrea un món insòlit i desconegut. És una faula que descriu un univers especial, en certa manera deutor de Calders, gràcies a la solidesa peculiar del llenguatge i a una notable imaginació verbal. Una barreja deliciosa de surrealisme, costumisme i reflexió moral sobre tot allò que perdem.”  Josep M. Fonalleras

Mar Bosch Oliveras, nascuda a Girona el maig del 1981, és llicenciada en Filosofia i especialitzada en Periodisme Cultural per la Universitat de Girona. Durant els darrers anys s’ha dedicat bàsicament al món de l’educació. De ben petita es va aficionar a escriure històries per entretenir familiars i amics. Primer van ser poemes. Després relats curts. Finalment, articles, ressenyes i reflexions al seu blog personal Bedlam Darrere les hores càlides és la seva primera novel·la, que li ha valgut el XXXII Premi Just M. Casero de novel·la curta, que organitza i convoca la Llibreria 22.

   

Experiència i innovació en la comunicació editorial