Nova Junta Directiva de l’AELLC

Montse Ayats, Joan Sala, Ilya Pérdigo i Iolanda Batallé al capdavant de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Aquest matí s’ha celebrat a Barcelona, l’Assemblea General de l’AELLC en la qual ha quedat constituïda la nova Junta Directiva l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

La nova Junta de l’AELLC, que es defineix en el seu programa com a “plural i compromesa amb l’edició en català, amb sentit de país i de la professió” està formada per:

Presidenta:  Montse Ayats, Eumo Editorial

Vicepresidents: Joan Sala, Comanegra; Ilya Pérdigo, Editorial Alrevés; Iolanda Batallé, Enciclopèdia Catalana

Vocals: Eugènia Broggi, L’Altra Editorial; Reina Duarte, Grupo Edebé; Jordi Ferré, Cossetània Edicions;Joan Carles Girbés, Ara Llibres; Toni Guiscafré, Documenta Balear; Gonçal López-Pampló, Edicions Bromera; Emili Rosales, Grup 62 i Anna Sagristà, Grup Promotor Santillana.

Secretari de la Junta i Secretari General: Josep Lafarga

La majoria de membres de la nova Junta ja formava part de l’equip encapçalat per Ayats que ha dirigit l’AELLC els anys 2016 i 2017. La Junta sortint valora aquesta etapa de manera molt positiva. S’han aconseguit en bona mesura els objectius marcats: millorar la comunicació amb els associats, obtenir un increment en els ajuts de les institucions públiques (amb un nou ajut a la traducció, el creixement del sistema d’adquisició bibliotecària SAP i dels Reintegrables, entre d’altres) i consolidar definitivament La Setmana del Llibre en Català, la principal activitat de l’AELLC i el millor exemple dels bons resultats que dóna el treball col·lectiu.

La funció de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana és una associació professional que agrupa les empreses editorials que publiquen en català arreu dels territoris de parla catalana. Actualment compta amb 96 empreses associades, que representen el 95% del sector editorial en català.

Els objectius de la nova Junta Directiva de l’AELLC

Els objectius que s’ha marcat la nova Junta Directiva, amb Montse Ayats al capdavant, són:

*_* Ampliar la xarxa de relacions i complicitats i el treball conjunt amb les administracions, els agents del sector del llibre i els agents culturals i educatius, així com amb els mitjans de comunicació i la societat en general  amb l’objectiu de fer créixer el nombre de lectors en català.

*_* Vetllar perquè es mantinguin els ajuts actuals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i perquè es compleixin els acords inclosos en el Pla de la Lectura 2020. I perquè es respectin també els compromisos adquirits en la Mesura de Govern del Sector del Llibre de l’Ajuntament de Barcelona.

*_* Seguir reforçant La Setmana del Llibre en Català i fer-la avançar com a Saló del Llibre en Català.

*_* Continuar impulsant la internacionalització de les empreses associades.

*_* Millorar la comunicació i la relació de l’AELLC amb els associats i amb la societat.

*_* Establir mecanismes per articular la relació amb les entitats que agrupen les editorials de la resta de territoris de parla catalana i desenvolupar-hi polítiques concretes de col·laboració.

*_* Mantenir l’acord amb el Gremi d’Editors de Catalunya pel qual els associats de l’AELLC poden gaudir de formació, assessorament, etc.

*_* Fomentar el debat sobre els reptes i el futur de les empreses editorials en el món digital.

Montse Ayats, ha declarat “Que la feina de l’AELLC continua sent primordial, ja que cal continuar treballant perquè el català guanyi visibilitat en els punts de venda i en els mitjans de comunicació. Perquè les empreses que han iniciat la seva activitat en els darrers anys es puguin consoli dar i, sobretot, cal treballar per continuar fent créixer el nombre de lectors en català.”

 

Montse Ayats, presidenta AELLC

 

 

 

 

 

 

 

Montse Ayats, Iolanda Batallé, Ilya Pérdigo i Joan Sala Comissió Executiva AELLC

 

 

 

Montse Ayats, Iolanda Batallé, Eugènia Broggi, Reina Duarte, Jordi Ferré, Joan Carles Girbés, Toni Guiscafré,Gonçal López-Pampló, Ilya Pérdigo, Joan Sala, Emili Rosales, Anna Sagristà i Pep Lafarga Junta Directiva AELLC