La muntanya viva, Nan Shepherd

“El millor llibre escrit mai sobre la natura i el paisatge a la Gran Bretanya”.  The Guardian

Descarregar dossier de premsa del llibre

Nan Shepherd va voler estar sempre a prop de la natura. A les muntanyes escoceses de Cairngorm va trobar un món d’una bellesa dinàmica i sorprenent, a voltes d’una duresa extrema. Va viure coneixent i estimant l’entorn: les roques, els vells camins, els llacs, els rius… fent-se amb les poques persones que hi vivien, descobrint els secrets més ben amagats, els animals i les plantes  que anava retrobant, mentre s’adaptava al pas de les estacions i del temps: la pluja, l’aigua, el glaç, la boira i els pocs dies de sol i de llum.

Amb una prosa detallista i clara, poètica i intensa, va escriure La muntanya viva, una meditació sobre la magnitud esponerosa d’un món tan local que esdevé universal, tan eternament present com la relació dels humans amb la naturalesa salvatge que ens envolta.

Escrita durant la Segona Guerra Mundial, Nan Shepherd va desar La muntanya viva en un calaix, on va romandre fins pocs anys abans de la seva mort. Avui s’han venut més de 50.000 exemplars d’aquesta obra mestra de la natura i del paisatge. Un llibre imprescindible per a tothom que, com ella, tingui la necessitat de viure tot coneixent, convivint, estimant, perdent-se i retrobant-se a les muntanyes del país on vol que passi la seva vida.

MÉS DE 50,000 EXEMPLARS VENUTS

“Hi havia una frase anònima a la contra d’aquest llibre ‘El millor llibre escrit mai sobre la natura i el paisatge a la Gran Bretanya’. Un reclam gens humil, vaig pensar. Veurem si és cert.

Després que aproximadament tres pàgines, vaig començar a entendre la frase de la contra de llibre. A la pàgina 11 jo mateix ja podia afirmar ‘El millor llibre escrit mai sobre la natura i el paisatge a la Gran Bretanya’.
Si el llegeixes, et canviarà. La muntanya viva, de Nan Shepherd, és un llibre sublim.”   
Nicholas Lezard, The Guardian

 

La muntanya viva

Nan Shepherd
Pròleg de Núria Picas | Traducció d’Aurora Ballester
PVP 16,00 € | Pàgines: 226 | ISBN: 978-849450-41-8-1 | Edicions Sidillà