Contes ZEN Petites històries per despertar

“Cadascun d’aquests contes és una lliçó, una empenta a l’ànima, un tònic espiritual, un licor estimulant” Víctor M. Amela

La pràctica del zen ens ajuda a percebre l’harmonia secreta de les coses i la presènciainvisible que les sosté. Ens permet descobrir dintre nostre un espai silenciós, tranquil, creatiu i amorós en el qual podem confiar.
Provinents de la saviesa zen tradicional del Japó antic, els contes d’aquest volum, per la seva lucidesa, profunditat, tendresa i sentit de l’humor, tenen el poder de despertar la nostra ment. Els seus personatges són terriblement humans: dubten, es deixen portar per les passions, s’equivoquen… Però, com nosaltres, tots tenen la capacitat d’assolir la comprensió i alliberar-se.

 

“D’aquest llibre no en pots sortir com has entrat. És un regal  que, més enllà de la lectura pausada, la veu d’una gran actriu com Marta Millà i la  música hipnòtica d’Horacio Curti també acompanyin aquesta edició. I sí, és veritat, aquest llibre dóna pistes per viure una mica millor. Una mica més en pau. Amb tu i amb el món. Necessitem res més?”   Toni Puntí
Aquests Contes zen ens parlen dels anhels humans universals i ens proposen reflexions intel·ligents, pràctiques i sàvies. Són textos escrits amb el cor, per ser escoltats amb l’ànima. I shin den shin, com diuen els mestres: d’esperit a esperit.

 

“A mig camí d’aquest atrafegat viatge que és la vida, enmig de la tempesta plena d’estímuls, d’emocions, de pèrdues, d’encontres, de pors, d’il·lusions, de filies i fòbies de tota mena, una freda i negra nit sense lluna miro el cel buscant una mica de pau i descobreixo un estel que em fa l’ullet i em somriu enmig d’un mar mogut: em diu fluixet a cau d’orella que estigui tranquil·la, que no passa res, que tot està bé… El cor em batega! Finalment he arribat a casa? (…)
Tanmateix, tot es mou, sempre es mou. I no sempre ho fa al meu gust. Però hi ha un espai silenciós, tranquil, creatiu i amorós en el qual puc confiar. No sé donar-li un nom, però sempre és amb mi. Sí, finalment sé on és casa meva.”   Marta Millà

 

Marta Millà, antòloga
Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, actriu, terapeuta gestàltica i  practicant del budisme zen des de fa més de vint anys. Ha treballat en el món del teatre, el cinema i la televisió, on ha participat en sèries de gran audiència com Plats bruts o Ventdelplà. També ha fet d’ajudant de direcció amb destacats directors d’escena i ha dirigit diversos espectacles de poesia, com Ryokan, Mahabbat i Contes zen, amb música d’Horacio Curti. Actualment compagina la feina de terapeuta amb la d’actriu.
Horacio Curti, música
és músic, etnomusicòleg i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya i de l’Institut del Teatre de Barcelona. El 2004 va rebre al Japó el títol de mestre de flauta shakuhachi de mans de Yokoyama Katsuya.
Jordi Arcalis, il·lustracions
(Barcelona 1960 – 2009), autor de les il·lustracions, es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Posteriorment va dedicar-se al dibuix i a la pintura, centrant-se sobretot en el paisatgisme i la disciplina del nu.

 

El llibre inclou un CD amb una selecció dels millors contes zen, recitats per Marta Millà i acompanyats per la música de shakuhachi d’Horacio Curti.