Verdaguer Edicions prepara el seu primer audiollibre

OIR. Canigó, de Lluís Soler, es  podrà trobar a les llibreries a partir del mes de setembre i es presentarà durant La Setmana del Llibre en Català. 

Conté un llibre i un CD i obre una sèrie  de lectures  dins la col·lecció Univers per ser llegides i escoltades.

 

 

 

 

L’editorial de la Fundació Jacint Verdaguer publica aquest setembre el seu primer audiollibre.

L’obra escollida és el mític poema èpic de Verdaguer, Canigó. La versió i la veu són de Lluís Soler, el millor actor per dir el vers amb la mateixa precisió que Verdaguer hauria volgut sentir. La direcció sonora és a càrrec de Roger Mas.

És un llibre per ser escoltat de forma atenta –d’aquí l’OIR- i permet, a més, que el lector gaudeixi del text imprès. El volum també aporta claus per a la comprensió del poema, un dels més populars de Jacint Verdaguer.

El repte editorial no és menor. Llegir un text en veu alta sense trair l’autor és quelcom delicat. Implica un treball profund  per part de l’actor per tal de copsar el sentit dels mots, la mètrica i el ritme que porta intrínsecament l’obra, d’aquí la importància de Lluís Soler com a rapsode.

Verdaguer Edicions se suma a la iniciativa d’editorials catalanes com Seebook i Enveualta per a la promoció de l’audiollibre com a eina per apropar a la literatura al lector / al públic. La tradició d’editar audiollibres és poc freqüent  a casa nostra, tot i que a països com  Estats Units, Alemanya o França  són molt extensos els catàlegs de grans obres dites per actors de renom. Cal reivindicar-lo com un recurs cultural, també de qualitat, que permet accedir a la literatura de manera fàcil tant per a les persones que tenen dificultats visuals, les que tenen dificultats per llegir textos d’una certa complexitat o simplement pel plaer d’escoltar un text ben dit.

OIR. Canigó: la llegenda de Canigó, el text fundacional de la terra i la pàtria catalanes, escrit pel poeta nacional de Catalunya, Jacint Verdaguer, i en veu de Lluís Soler que dóna la presència, la dimensió i la contemporaneïtat genuïnes del text.

OIR. Canigó s’emmarca dins la col·lecció Univers de Verdaguer Edicions, que consta ja de tres títols: Dimonis, d’Enric Casasses, Pàtries, de Ricard Torrents i Maleïda, de Bernat Gasull. La col·lecció ofereix noves mirades sobre l’obra del poeta amb la voluntat d’interpel·lar el lector d’avui.