6 anys compartint l’actualitat literària

Ahir 10 de novembre va fer 6 anys que Jordi Milian engegava, amb il·lusió i forces dubtes, però amb gran visió de futur L’illa dels llibres. No va ser el primer, però si un d’ells, un dels primers en creure que la promoció dels llibres i la cultura a Internet era viable i factible. Encara recordo alguna de les seves trucades a les primeries del bloc (ara web): creus que el món editorial em farà cas?
 
Aquells dubtes avui s’han esvaït completament, només teniu que anar a la web L’illa dels llibres i us trobareu tot un seguit de felicitacions, d’autors, editors, llibreters….

 

Les felicitacions no són gratuïtes, el Jordi ha fet una gran feina; una feina excel·lent i en 6 anys ha convertit el seu petit projecte 2.0 en un gran referent de la cultura 3.0.

 

Li hem demanat al Jordi Milian, director de L’illa dels llibres, que ens faci un petit resum d’aquests 6 anys. Això és el que ens ha dit:

 

El 10 de novembre de 2006 publicava el primer article a L’illa dels llibres. Parlava de la novel·la El cervell de Kennedy de  Henning Mankell. Llavors era només un bloc personal i poc podia imaginar-me,  que aquell primer article suposaria sis anys després, el primer granet de sorra  que serviria per crear el que avui en dia és L’illa dels llibres. Aquell bloc personal s’ha convertit  amb el pas del temps  en un portal literari de referència.  Després de sis anys, ja s’han publicat més de 2.400 articles. Mantenir aquest ritme, no ha estat fàcil, però si es compta amb elements tan potents com la tenacitat i la il·lusió, els somnis es poden convertir en realitat. Gràcies al suport en primer lloc dels lectors i també del sector editorial, L’illa ha anat creixent i fent el seu camí amb el mateix objectiu de sempre: sumar nous lectors i compartir l’actualitat literària.

Aquests sis anys també han de servir per felicitar i esperonar a la resta de pàgines webs, portals i blocs que cada dia, des de la xarxa, ofereixen  i difonen la literatura.

Entre tots hem de fer que aquest esforç  valgui la pena.

Jordi, moltes felicitats i gràcies per la feina ben feta!

 

Us deixem l’enllaç al dossier de premsa dels 6 anys de L’Illa dels Llibres.