El llibre d’AUTOBÚS DE CAMPANYA

El sensacional fenomen d’humor polític del twitter català!

Autobús de campanya és un col·lectiu anònim que, des de la campanya electoral del 2012, ha aconseguit fer-se un lloc destacat en el Twitter de tots aquells que volen estar informats del que passa a la política i societat civil catalanes.

No podem dir noms. No podem dir mitjans. Però podem assegurar que tots els que hi són saben TOT el que s’ha de saber del rerefons polític d’aquest país… perquè ho viuen en primera línia.

El llibre d’Autobús de Campanya és una radiografia satírica dels principals actors de la societat catalana i espanyola des del 2012 fins al moment actual.

“Una càlida nit de principis d’agost de l’any 2014 es produí una conversa inesperada entre un autobús i jo mateix.

He de dir que la conversa, que va començar amb un pèl d’ironia va acabar molt bé, creant un espai de diàleg des d’un llenguatge poc habitual, sobretot tractant-se d’un responsable polític i un autobús, o millor dit, els seus ocupants.

Estic segur que aquella nit vam crear un nou estil literari o, si voleu, periodístic, que està tenint molt d’èxit, al que ha contribuït, no ens enganyem, l’espectacle en què s’ha convertit la vida política al nostre país.

Probablement va ser el record d’aquella nit el que va impulsar als ocupants de l’autobús a demanar-me que participés en el pròleg del llibre que tens entre mans.”  Pere Navarro

Autobús De Campanya@encampanya
Sssshhhhhhhhhht. Tuitegeu més fluixet que en Pere ha anat a dormir i demà el volem fresc com una rosa

“Malgrat simulem ser assemblearis, nosaltres operem a partir de la dinàmica que fixa Autobús en Campanya, és a dir; mana algú, però no se sap qui és. Per això han estat ells els que més fidelment han pogut reproduir el què ha passat durant aquests mesos, i per això s’han convertit en la font més fiable, en l’única que ha tocat, realment, les vores al poder. Ni assemblees, ni empats, ni votacions.”  Anna Gabriel

Autobús De Campanya@encampanya
Sents Pilar Rahola a la ràdio i Ada Colau sembla humil.

Autobús De Campanya@encampanya
«És una cosa que s’ha dit moltes vegades, però…».#frasesdetertulians

Autobús De Campanya@encampanya
«A mi el que m’arriba és una altra cosa». #frasesdetertulians

Autobús De Campanya@encampanya
David Fernández sempre parla com si se li acabés de morir el gos. Fa patir
“Darrere del seu compte de Twitter, diuen les velles àvies que hi ha periodistes. Potser sí que exageren, però és així com m’agrada a mi i no en sabria dir res més. Si es confirma aquest rumor, pagaria perquè un dia canviéssim els rols: ells davant d’un micròfon, jo amagat darrere l’autobús. Segur que no ho faria tan bé com ells. El que estic segur també és que ells, en l’ús de la meva feina, ho farien encara pitjor de com ho faig jo.

Disfrutem-los fins que els descobrim. És qüestió de temps. Llavors s’haurà acabat la campanya, els destrossarem el bus i la investidura serà nostra.”  Jordi Basté
“Mai un home…

De les moltes històries per no dormir que ens ha deixat el procés els darrers anys, segurament la més espectacular ha estat el llarg camí fins a la no investidura de Mas. Més de tres mesos, esgotant els terminis legals fins a l’últim segon, plens de girs inesperats, guerres de declaracions, pressings de tota mena i situacions que haurien deixat garratibat qualsevol eventual marcià observador de l’afer. Començant per un candidat que va al número quatre de la seva llista, passant per un hipotètic aliat que posa com a principal condició vetar-lo, i acabant amb un actor inesperat com a nou president. Per analitzar-ho, @encampanya presenta una sèrie de documents secrets —obtinguts del CNI, of course. “  Autobús de Campanya

Autobús De Campanya@encampanya
La Diada sempre ha estat un gran dia per a gent com els Pujol i els Carulla, entre molts d’altres: festiu a Barcelona i laborable a Andorra.

Autobús De Campanya@encampanya
Els nens petits quan disparen diuen «bang bang». Els fills de Pujol quan disparaven deien «banc banc».

“Vaig saber de l’existència d’@encampanya quan alguns processistes especialment repressors —valgui la redundància— estenien per la xarxa que jo era l’autor de les seves piulades, i els assenyalaven per al bloqueig i la denúncia com un avatar de la meva malvestat proterva pagat pel CNI.

Entrí tot seguit al seu compte a Twitter i em seduïren sur-lechamp: sarcasme, enginy, ironia, bromes exagerades, causticitat a dojo: una onada d’aire fresc en l’ambient resclosit i melindro dels opinaires catalans, sempre deferents amb l’autoritat i xipollejant supins en bava llagotera, exacerbada fins a la incandescència per la seva obsessiva inversió en propaganda governamental.”  Alfons López Tena

 ”La Fàtima catalana

La llista de coses sagrades que tenim a Catalunya és àmplia. La Moreneta, La Vanguardia, el Barça, TV3, La Caixa i no saber utilitzar en absolut una plaga de pronoms febles són algun dels fenòmens que tot català de bé ha de protegir. Des de l’Onze de Setembre de 2012 sabem, a més, que anar a la manifestació de la Diada és condició sine qua non per ser reconeguts per la resta de l’espècie.

Des de l’eclosió del procés, la Diada és la nostra processó a Fàtima, la recerca anual de centenars de milers de persones que esperen un miracle en versió catalana, l’esperança generalitzada que un dia s’aparegui la independència. Ningú sap, però, com ni quan ni en quina forma humana.”  Autobús de Campanya

Autobús De Campanya@encampanya
Gent que demà se sentirà estafada perquè Catalunya encara no és  independent: no deixeu el ritme amb la beguda.

Autobús De Campanya@encampanya
El món ens mira, sí. I no entén res.

Descarregar dossier de premsa


El llibre d’Autobús de Campanya

ISBN 978-84-664-2056-3  ||  Col·lecció: No Ficció  ||  PVP 12,95 €