(IN)SATISFETS, Jaume Barberà

La felicitat i la salut de la nostra societat depèn de les píndoles?

Aquest no és un text d’autoajuda, és un llibre en el qual preval la informació que no es dóna en els mitjans de comunicació majoritaris perquè el lector pugui conèixer, decidir i ser més lliure.

Catalunya és un dels països del món on es consumeixen   més hipnosedants:   el 13,6% de persones entre quinze i seixanta-quatre  anys en prenen, suposadament  per superar la tristesa, la depressió,  les  preocupacions, els  desenganys, els fracassos, el malestar, els amors i desamors, els dolors musculars, l’insomni, etc.
Per què? Per què passa això en un país on tenim bona convivència, bon clima, bona gastronomia i una societat civil activa? Tanta insatisfacció hi ha? Tant mal de vida? Quin paper tenen els metges en l’elevat consum de tranquil·litzants? I la indústria  farmacèutica? Què ens passa? Quins són els nostres mals?

Amb  entrevistes a professionals reconeguts de l’àmbit de la salut i de la filosofia, Jaume Barberà ens obre els ulls a una altra manera de viure per tenir més cura de la nostra salut física i emocional.  El catedràtic de Farmacologia, el Dr. Joan Ramon  Laporte,  ens explica  que la tristesa  no és una malaltia;  el psiquiatre  Dr. Jorge L. Tizón intenta esbrinar què ens passa; la Dra. Carme Valls Llobet, endocrinòloga,  ens parla de la invisibilitat de la salut  femenina  i les seves conseqüències, i l’epidemiòleg  Dr. Miquel  Porta tracta un tema d’abast general: la perillositat dels compostos químics que s’acumulen  al cos humà. Finalment conversem  sobre  la insatisfacció  i la infelicitat amb el doctor en Filosofia Xavier Antich.

Aquest no és un text d’autoajuda. No hi ha els deu passos que hem de seguir per ser feliços. No. En aquest llibre trobarem informació que mai abans ningú ens havia donat. I ens sorprendrem. Després de llegir-lo, tindrem molta més informació per decidir lliurement si volem o no volem continuar prenent psicofàrmacs o per començar a prendre’n en cas que ens en receptin.

Jaume  Barberà  va néixer en una família humil, obrera catalana, a Mollet  del Vallès, el 1955. Ha cursat estudis de Sociologia, Psicologia, Economia i es va diplomar  en Magisteri. És periodista i analista tècnic de borsa.

Ha estat corresponsal  del diari Avui i La Hoja del Lunes, com també professor associat de Redacció Periodística  i de Tècniques Audiovisu- als a la Universitat Pompeu Fabra, articulista  de La Vanguardia  i col·laborador  de Catalunya  Ràdio. A La Primera de TVE va fer el programa Coses que importen, i a TV3 ha fet gairebé de tot, des del Telenotícies fins a programes de debat i d’entrevistes com Paral·lel 33; Paral·lel; Retrats; Bon dia, Catalunya, programes especials, nits electorals i, actualment, Retrats, que compagina amb les tertúlies  a RAC1 i programes a Catalunya Ràdio.

(In)Satisfets, un llibre positiu i optimista que ens dóna eines per viure millor i ens fa creure més en nosaltres mateixos

Descarregar dossier de premsa del llibre

 

(IN)SATISFETS
Autor: Jaume Barberà
P.V.P.: 15,90 €
Rosa dels Vents
Pàgines: 208
Data de publicació: 07/04/2016