“Els peus de Jang Song-Thaek” Pep Mayolas

Una reflexió sobre la veracitat dels records
escrita com a una novel·la d’aventures.

Un relat fascinant que ens mostra la
fragilitat de la nostra memòria.
.
El descobriment d’unes velles pel·lícules d’escalada promet reescriure l’aventura dels primers conqueridors del Cavall Bernat.

Els peus de Jang Song-Thaek juga amb els mites i les llegendes per revalorar el seu caràcter oníric, però també la seva funció de resposta davant dels grans interrogants.

Què tenen a veure els misteriosos coneixements astronòmics dels dogon, les llegendes de Montserrat, les seves ermites, els monjos ermitans, els Montsant, uns escaladors que criden ser rescatats des de velles pel·lícules de cel·luloide, l’abominable règim nord-coreà o l’astronomia xinesa?, a Els peus de Jang Song-Thaek trobareu la resposta.

Una trama apassionant feta de diferents relats que convergeixen en una narració que transcorre en els grans paisatges de muntanya. Pistes i misteris mantenen la intriga fins al final.

El lector podrà buscar la sortida a aquest laberint acompanyant els personatges que, mentre desvetllen enigmes, redibuixen la seva pròpia història. Una recerca que portarà a una sorprenent revelació.

“Però la memòria sobreviu, tossuda, a vegades amagada en els llocs més inversemblants. Els tres militars que rodegen el líder suprem tenen la mateixa mirada inexpressiva, la mateixa severitat inquietant i els dos braços recolzats en una gran taula coberta per una tela rivetejada amb figures geomètriques. Sota la taula on reposen les mans dels dirigents de Corea del Nord, les tovalles els tapen les cames gairebé fins arran dels turmells, més avall només es veu el calçat negre. Els quatre homes que miren cruelment els seus súbdits tenen, però, cinc parells de sabates.”

Pep Mayolas (Vilassar de Dalt, 1966), és llicenciat en Psicologia pe la UB, Màster en Psicologia de l’Esport per la UAB. Ha treballat en tecnificació i alt rendiment esportiu, però des de fa més de 20 anys treballa de  bomber de la Generalitat de Catalunya. Actualment és caporal del parc de Mataró. Ha estat condecorat amb la Medalla d’Or per Serveis Excepcionals.

És col·laborador habitual en revistes d’excursionisme, muntanya i aventura (Trail, Desnivel, Barrabes, Excursionisme…) i ha publicat tres guies de muntanya sobre vies ferrades i camins equipats, a l’Editorial Alpina.

Quan no treballa de bomber, li agrada gaudir dels paisatges de la muntanya i practicar l’escalada, o participar en curses d’ultrafons, raids d’orientació i rogainings. Té una seixantena de pòdiums en diferents proves. Va participar, i acabar, la Dragon’s Back Race, una de les carreres més dures del món, que travessa Gal·les de nord a sud sense marques i al llarg de 300 quilòmetres.

“Però, si la data de la mort d’en Josep Maria Sorolla es confirmava, llavors aquelles imatges eren anteriors a la primera ascensió. En Roc sabia que ningú podia sospitar que abans del 35 algú hagués pogut arribar tan amunt. Les imatges es tallaven precipitadament, després; foscor i silenci. Havien arribat aquells homes a dalt? Un calfred d’emoció li marcà l’esquena. Era possible que algú hagués pujat al Cavall abans, sense que la història oficial ho sabés? O és que aquesta tenia algun motiu per ocultar-ne els fets?”

[...]

“Tot anava massa de pressa, les coses s’havien precipitat i en Roc no tocava vores. En els darrers dies els fets s’havien succeït amb una velocitat inesperada i amb la voracitat d’un huracà. Havien posat potes enlaire, no només la seva vida sentimental sinó també les seves idees sobre moltes coses. Sabia que la història es podia reescriure i estava convençut que era necessari un sacrifici per donar veu a altres versions allunyades de la descripció oficial dels fets. La història dels vençuts massa sovint era molt més real i humana que la dels herois i els vencedors, però exigia un esforç més gran. La història dels vençuts donava la veu a aquells que no havien participat en el redactat de la història oficial, perquè havien estat omesos, menystinguts, oblidats o simplement morts o aniquilats. La història dels vençuts li recordava insistentment a la seva història, i a la de l’Arlet; la crònica dels humils, dels antiherois. Necessitava aturar-se i reflexionar, mastegar tot aquell brogit d’idees.”

Descarregar dossier de premsa
 

 

ISBN 978-84-8090638-8   ||  Col·lecció: Marcòlic  ||  PVP 14,90 €